Διώνη vs Jever

H Διώνη, μια νέα ελληνική Pils και η Jever, μια δημοφιλής γερμανική Pilsener 160 χρόνων… κόντρα στο bitterness! Η Πατραϊκή Ζυθοποιία έχει κάνει μια πολύ καλή και αξιόλογή προσπάθεια και το site fnl-guide σας παρουσιάζει τον αγώνα Διώνη vs Jever!

Η Διώνη Pils ήταν μια ευχάριστη όσο και δυνατή έκπληξη στον ουρανίσκο μου, όχι μόνο γιατί μου έδωσε πλουσιοπάροχα την αίσθηση ότι πίνω μια γνήσια γερμανική Pils αλλά και γιατί με ταξίδεψε στην ομορφιά του καιρού της περιοχής Friesland της Γερμανίας, στην πόλη Jever, απ’ όπου κατάγεται η Jever Pilsener!

JON_1710Η Διώνη, μια καινούρια ελληνική μπίρα, ξεχωρίζει για την προσωπικότητά της δηλώνοντας ξεκάθαρα το στυλ μιας «βόρειας» γερμανικής Pils. Παράγεται από την Πατραική Ζυθοποιία στα Βραχναίικα της Αχαίας από τον Ιούλιο του 2014. Η Διώνη όντας η πρώτη μπίρα της εν λόγω ζυθοποιίας δείχνει την σοβαρότητα του εγχειρήματος, την γνώση, το μεράκι αλλά και την δεξιοτεχνία των δημιουργών της στην παραγωγή μπίρας.

Έχει ξανθό χρυσαφί χρώμα, πλούσιο αφρό και άρωμα γλυκό, με ανθώδεις νότες λυκίσκου. Tα έντονα πικρικά της σχεδόν στεγώνουν το στόμα. Είναι ελαφρώς ξηρή, ενώ η γλυκύτητα από τις τέσσερις βύνες της γίνεται αντιληπτή και δίνει την θέση της στην πικρή και μεγάλης διάρκειας επίγευσή της. Η πανδαισία λυκίσκου, από τις τρεις παραδοσιακές γερμανικές ποικιλίες, της προσφέρει φρεσκάδα και την κάνει δροσιστική, με πλούσιο γευστικό αποτύπωμα. Έχει αλκοόλ 5,3%.




JeverΗ ιστορία της διάσημης Jever ξεκίνησε το 1848 από ένα μικρό ζυθοποιείο το οποίο εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ζυθοποιία διεθνούς φήμης με παράδοση και υψηλή τεχνολογία. Το μυστικό της εξαιρετικής της γεύσης κρύβεται στο νερό της περιοχής: Ιδιαίτερα απαλό και καθαρό, αναβλύζοντας από την ίδια πηγή πάνω από 100 χρόνια και με ιδανικά συστατικά για την παραγωγή μιας Pils.

Ο λυκίσκος που καλλιεργείται εκεί ποτίζεται από το ίδιο νερό. Η γεωγραφική θέση της περιοχής διαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του λυκίσκου που επιρεάζεται και από άλλους τοπικούς παράγοντες όπως είναι το κλίμα, ο καιρός και η ηλιοφάνεια των Friesland.

Οι ντόπιοι κάτοικοι είναι γνωστοί για την προτίμησή τους στις δυνατές γεύσεις τόσο στο φαγητό όσο και στο ποτό. Η Jever εκφράζει απόλυτα τον τρόπο ζωής και την ατμόσφαιρα της περιοχής. Το νερό και μια παραπάνω δόση λυκίσκου δίνουν στην πικρή Jever Pilsener την ξεχωριστή προσωπικότητά της που χαίρει εκτίμησης στους απανταχού λάτρεις του στυλ.

Ανθοί και βοτάνια αναδύονται στο γέμισμα του ποτηριού ενώ η πικράδα και η ξηρότητά της σχεδόν σου μουδιάζουν την γλώσσα. Έχει ξανθό λαμπερό χρώμα, πλούσιο αφρό κορώνα και ευχάριστα βοτανικά και ανθώδη αρώματα από τον λυκίσκο. Η γεύση της είναι έντονα πικρή και ξηρή, με νότες βύνης και πικρή επίγευση. Έχει αλκοόλ 4,9%.




Και οι δύο μπίρες είναι υπέροχα απεριτίφ λόγω της πικράδας και της ξηρότητάς τους. Συνοδεύουν ιδανικά όλα τα ψάρια, τα πικάντικα και αλμυρά πιάτα με κρέας, ένα χορταστικό σουβλάκι με φαλάφελ και φυσικά πικάντικα και μη χορτοφαγικά πιάτα.

Πηγή: The Food & Leisure Guide


2nd BeerBartender Awards

Μπύρα ή Kaiser;

Η μπύρα KAISER δίνει την απάντηση on air σε όσους αναζητούν την απόλυτη απόλαυση!Με έν

Επιστρέψει στην αγορά η μπύρα Μάμος

Η εκ νέου δημιουργία και επανακυκλοφορία της «Μπύρας Μάμος» στην αγορά, προκειμέν


10 μύθοι για τη μπύρα

Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά, που με τα χρόνια έχει χτίσει το δικό της μύ

Ήπια ανάκαμψη της κατανάλωσης το 2013

Ήπια ανάκαμψη κατά 2,8% σημείωσε το 2013 η εγχώρια κατανάλωση μπίρας και διαμορφώθηκε

Αλήθειες και μύθοι για την πρώτη ελληνική μπύρα

Τον µύθο γύρω από την πρώτη ζυθοποιία στην Ελλάδα ξεδιαλύνει η τεκµηριωµένη έρευν


Χοιρινή σπάλα με μπύρα

Μελομακάρονα με μπύρα

Επιμένουμε Χριστουγεννιάτικα και σας παρουσιάζουμε πως να φτιάξετε κι εσείς αφρά

Kwak


Λουκάνικα με κυδώνια

Ενόψει των Χριστουγεννιάτικων οικογενειακών τραπεζιών σας παρουσιάζουμε μια εξα

Leave a Reply