Άλφα

 

Άλφα 1961

Η μπύρα ΑΛΦΑ αποτελεί μια από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα ενώ υπήρξε η πρώτη μπύρα με Ελληνικό όνομα! Συμβαδίζει με την ιστορία της αγοράς της μπύρας στην Ελλάδα σε μια διαδρομή 50 ετών.

Με λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και απαλό άρωμα βύνης και μαγιάς η μπύρα ΑΛΦΑ ζυθοποιείται με την ίδια αγνή παραδοσιακή συνταγή, εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα με Ελληνικό κριθάρι, ενώ το μπουκάλι της διατηρεί αρκετές ομοιότητες με το πρώτο μπουκάλι της ΑΛΦΑ της δεκαετίας του ’60.Η ξανθιά ελαφριά lager μπύρα ΑΛΦΑ, είναι δροσερή και ξεδιψαστική, ταιριάζει ιδανικά με τις ελληνικές γεύσεις και συνδέθηκε με τον ελληνικό τρόπο ζωής και ψυχαγωγίας, τη ζεστασιά, τη φιλοξενία, την απλότητα.

Ιστορία :
Στην Ελλάδα του 1960, δεν υπήρχε στο χώρο της ζυθοποιίας παρά μόνο η μπύρα ΦΙΞ. Από το 1860 όταν και ο βασιλιάς Όθωνας έδωσε στον Ιωάννη Φιξ, την άδεια παραγωγής μπύρας, το αποκλειστικό προνόμιο κατείχε η εταιρία μέχρι το 1961, δηλαδή για περίπου έναν αιώνα.  Τότε κάνει την εμφάνιση της η δεύτερη χρονολογικά μπύρα στην Ελλάδα από την “Ελληνική Ζυθοποιία Α.Ε.”.Alfa Beer 9-4-1961 Στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ένα μέλος της οικογένειας Φιξ, ο Αντώνιος Φιξ, αποσκίρτησε από την επιχείρηση και δημιούργησε δικό του εργοστάσιο επί της οδού Πέτρου Ράλλη, όπου λανσάρει την μπύρα ‘’Αλφα’’. Αν και η Αλφα είχε να αντιμετωπίσει μικρό ανταγωνισμό, λόγω του οτι η τρίτη μπύρα στο χώρο ήταν η Amstel της Αθηναϊκής ζυθοποιίας το 1965, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να επικρατήσει στο χώρο και να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς και λίγα χρόνια αργότερα, την αγοράζει ο Πρόδρομος Μποδοσάκης, για να καταλήξει πάλι στην οικογένεια του Κάρολου Ιωάννου Φιξ. Το έτος 1982 όμως δεν ήταν το τελευταίο για την μπύρα Άλφα και τη συνταγή της. Το 2000 η Αθηναϊκή ζυθοποιία, ο εχθρός της Ελληνικής ζυθοποιίας στη δεκαετία του ’60, αγοράζει τα δικαιώματα της μπύρας Άλφα και την επανακυκλοφορεί. Το 2004 και ενώ έχει κατακτήσει έναν μεγάλο αριθμό καταναλωτικού κοινού, η Αθηναϊκή ζυθοποιία επαναλανσάρει διαφοροποιώντας την ετικέτα της. Από τότε μέχρι και σήμερα η μπύρα ανήκει στην Αθηναϊκή ζυθοποιία και παράγει μεγάλο αριθμό ετησίως όπως επίσης από το 2013 και την Άλφα strong, μια μπύρα τύπου lager με αλκοόλ 7%. p18h246i2q1dj3dod1umf95n1sh64_900-900x900
Ίδρυση 1961
Μπύρες Άλφα Lager 5%,Άλφα Lager Strong 7%
Ζυθοποιία Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Ιστότοπος Μπύρα Άλφα Website