Έζα ζ

agora-iΌπως έχουμε αναφέρει ξανά σε παλαιότερο άρθρο, η ιστορία της ζυθοποιίας ΕΖΑ είναι μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα για όσους θέλουν να μάθουν την εξελικτική πορεία που έχει η μπύρα στην χώρα μας.  Ήταν η πρώτη που λάνσαρε την κατηγορία “εθνικής μπύρας” με την ετικέτα της Pils Hellas το 1996, είχε από την αρχή  υψηλή ζήτηση στην βαρελίσια μπύρα και στον σύγχρονο εξοπλισμό της, τον οποίο παρείχε με χρησιδάνειο σε πάνω από 2.500 σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Όπως επίσης ότι μετά την πλήρη Ελληνοποίηση της εταιρείας το 2003, κατάφερε εκτός από την άριστη τεχνογνωσία για παραγωγή μπύρας σε αυστηρά γερμανικά πρότυπα, να αποκτήσει και τεχνογνωσία βέλγικης μπύρας με την δυνατότητα παραγωγής διεθνούς αναγνωρισμένου βέλγικου σήματος μπύρας εξαιρετικής ποιότητας για πάνω από μια δεκαετία.

Πέρα όμως από τις καινοτομίες και πρωτοπορίες που υπάρχουν στην ιστορία αυτής της ζυθοποιίας, υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό όσο αφορά τις ετικέτες της. Η ΕΖΑ ακολουθώντας μια συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης, δημιουργεί προϊόντα με γνώμονα και τις απαιτήσεις του κοινού. Τέτοια χαρακτηριστική ετικέτα είναι η καλοκαιρινή BLUE Island (η πρώτη ελληνική) όπου με σωστές επιχειρηματικές κινήσεις κατάφερε να αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό.2

Βασισμένη σε αυτή την πολιτική η ΕΖΑ ξεκίνησε και την παραγωγή της μπύρας έζα ζ. Η ετικέτα με το χαρακτηριστικό γράμμα ζ , είναι μία συνταγή της κατηγορίας premium Pilsner μοναδική σε αυτό το είδος για τη συγκεκριμένη ζυθοποιία. Η διαφοροποίηση της έγκειται στα υψηλότερης ποιότητας αγνά υλικά της, τη διαδικασία παραγωγής και την περιεκτικότητα της σε βαθμούς 5.2%. Έμπνευση της εταιρίας ήταν οι Ελληνικές αξίες υψηλής αισθητικής καταφέρνοντας έτσι να συνδυάσει ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας με αρμονία γεύσης προσφέροντας στο κοινό μια από τις καλύτερες premium Pilsner που παράγονται στην Ελλάδα.

Τα υψηλών προδιαγραφών υλικά της με το νερό από πηγή του Παρνασσού προσδίδουν στην μπύρα έζα ζ μία μεστή πλούσια γεύση με πλούσιο σώμα και μία λαμπερή καστανόξανθη εμφάνιση που την διαφοροποιούν από οποιοδήποτε άλλο προϊόν της κατηγορίας της.
 

Ίδρυση 2013
Μπύρα Έζα ζ 5.2%
Ζυθοποιία Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
Ιστότοπος Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Website