ΒΙΟΣ 5

bios5Η μπύρα ΒΙΟΣ 5 έχει συνδέσει το όνομα της με την παγκόσμια καινοτομία. Κι αυτό γιατί είναι η μοναδική μπύρα παγκοσμίως η οποία παράγεται από την ζυθοποίηση πέντε δημητριακών (κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι και ρύζι) όλα καλλιεργημένα από την Ελληνική γη.

Το 2011 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή της μπύρας BIOΣ 5 με στόχο να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε στον κόσμο της μπύρας. Ήταν η πρώτη φορά που παράχθηκε μπύρα με βασικά συστατικά πέντε δημητριακά και τελικά όχι μόνο καθιερώθηκε ως μπύρα με μεγάλο αγοραστικό κοινό αλλά κατάφερε να αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις παγκοσμίου βεληνεκούς.

Στις 21 Οκτωμβρίου 2012 στο Παρίσι διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μοναδική της συνταγή, κερδίζοντας το βραβείο Sial D’Or Country στο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας Sial D’ Or γνωρίζοντας την αποθέωση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή και φρέσκια την γεύση της ΒΙΟΣ 5 είναι η μίξη των πέντε δημητριακών τα οποία προσδίδουν κάτι ιδιαίτερο το καθένα. Το κριθάρι είναι η βάση και το κύριο συστατικό της μπύρας διαλεγμένο από συγκεκριμένη σοδειά το οποίο ισορροπεί τη γεύση της ΒΙΟΣ 5 και δένει αρμονικά τις υπόλοιπες. Το σιτάρι προσδίδει τη γλυκύτητα, η σίκαλη ευθύνεται για την πικράδα, το ρύζι με την εκλεπτυσμένη του γεύση δίνει μια φρεσκάδα στον ουρανίσκο μας και το καλαμπόκι μια ελαφρότητα στην τελική της γεύση.

Με τη μπύρα ΒΙΟΣ 5 το πιο ιδιαίτερο προϊόν της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το μόνο σίγουρο είναι οτι με τις γεύσεις που θα σας χαρίσει δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ.
 

Ίδρυση 2011
Μπύρα ΒΙΟΣ 5
Ζυθοποιία Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Ιστότοπος Αθηναϊκή Ζυθοποιία Website