Διώνη

JON_1832Διώνη : Θεότητα που ανήκει στην πρώτη γενεά των θεών, κόρη του Ουρανού και της Γαίας, αδελφή του Κρόνου, της Τηθύος, της Ρέας, της Θέμιδας. Σύμφωνα με μία εκδοχή, κόρη της Διώνης ήταν η θεά Αφροδίτη.

Η ιδέα των αδερφών Γιώργου και Κωνσταντίνου Αντωνακόπουλου να δημιουργήσουν μια μικροζυθοποιία που θα κάνει την διαφορά από τις υπόλοιπες εγχώριες μπύρες είχε ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Τότε ακόμα που μαζί ζούσαν στην Γερμανία και ο Γιώργος παρακολουθούσε σεμινάρια βυνοποίησης κριθαριού, ζυθοποίησης και αναγέννησης της μαγιάς στο Ινστιτούτο Ζυθοποίησης και Τεχνολογίας Ποτών. Μετά από τα επιμορφωτικά σεμινάρια, ξεκίνησε να εργάζεται σε τοπική μικροζυθοποιία του Βερολίνου όπου και παρέμεινε για 16 χρόνια. Αν και η ιδέα μιας μικροζυθοποιίας  δικιάς του και του αδερφού του Κωνσταντίνου υπήρχε από τα φοιτιτικά τους χρόνια, στο Βερολίνο και λόγω της εμπειρίας που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια η ιδέα ωρίμασε μέσα του και πήρε την απόφαση να την πραγματοποιήσει. Ο άλλος αδερφός, ο Κωνσταντίνος λόγω σπουδών κατείχε γνώσεις πληροφορικής, οικονομικών και πολιτικών επιστημών. Οι δυό τους επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Πάτρα, και τα Χριστούγεννα του 2012 σε οικογενειακό τραπέζι συζητούν για πρώτη φορά την ιδέα μιας δικιάς τους, νέας και “φρέσκιας” ζυθοποιίας στην Πάτρα. Το όνομα αυτής Πατραϊκή Ζυθοποιία.JON_1710

Κοντά ενάμιση χρόνο χρειάστηκε για να γίνει το όραμα τους πράξη και τελικά η ζυθοποιία των αδερφών Αντωνακόπουλων ξεκίνησε να λειτουργεί με ημερίσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα. Το πρώτο τους ¨παιδί¨ είναι γεγονός και ονομάζεται Διώνη. Με αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και πλούσια πλέον εμπειρία, αλλα κυρίως με απύθμενη αγάπη για την μπύρα, τα δύο αδέρφια δημιούργησαν με μεράκι μια μπύρα με υπέρχο σώμα, με πλούσια και γεμάτη γεύση και με εξαιρετικά αρώματα. Είναι μια φρέσκια, απαστερίωτη, μακράς ωρίμανσης μπύρα pilsner και για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται τέσσερα είδη βύνης και τρία είδη λυκίσκων.  Μια ειδική διεργασία πολτοποίησης, η οποία γίνεται εν μέρει χειρωνακτικά, η προσθήκη φυσικού λυκίσκου, η αργή ζύμωση και η μακράς διάρκειας ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της μπύρας Διώνη. Αυτή η διαδικασία την κάνει διαφορετική από τις αλλές αφού όλα αυτά πραγματοποιούνται κάτω από τα μάτια του ζυθοποιού ο οποίος έχει άμεση επαφή σε όλη τη διαδικασία ζυθοποίησης και φυσικά στο αποτέλεσμα. Έπειτα, η φρέσκια μπύρα εμφιαλώνεται από το κελάρι αποθήκευσης σε ειδική διαδικασία ψυχρής διήθησης. Σε όλη τη διάρκεια παραγωγής της μπύρας Διώνη, δεν χρησιμοποιείται κανενός είδους συντηρητικό ή σταθεροποιητής, ούτε πρόσθετα, θερμική επεξεργασία και παστερίωση. Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν όπου η παραδοσιακή διαδικασία πολτοποίησης είναι ο λόγος του έντονου χρυσοκίτρινου χρώματος της.

Τέλος η επιλογή του λογότυπου από τα αδέρφια Αντωνακόπουλου, είναι ένα αδιαμφισβήτητο σημάδι της αγάπης τους για την Πάτρα. Ο φάρος της Πάτρας και τα τρία κόκκινα αστέρια, συμβολίζουν την γεωγραφική προέλευση, την αναφορά  και την αξία της μπύρας. Ο τόπος από τον οποίο ξεκινά  -με την φιλοδοξία να αγαπηθεί σε όλη την Ευρώπη-, αποτυπώνεται εξ άλλου και στην ετικέτα της «Διώνης» με χαρακτηριστικά τα σημεία αναφοράς της Πάτρας, όπως ένα πλοίο, ο ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου, το Δημοτικό Θέατρο, το Κάστρο, η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» και τα χαρακτηριστικά συντριβάνια της κεντρικής πλατείας.

Για τη Διώνη είναι η ποιότητά της που την καθιστά διαφορετική και είναι η διαφορετικότητά της που την κάνει ιδιαίτερη…Ίδρυση 2014
Μπύρες Διώνη 5%
Ζυθοποιία Πατραϊκή Ζυθοποιία
Ιστότοπος Πατραϊκή Ζυθοποιία Website