Ζέος

assets_LARGE_t_175762_54011298Η ζυθοποιία Ζέος στην Αργολίδα καταγράφει 16 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Ήταν το 1998 όταν ο Χρήστος Παπαδήμας, έχοντας γυρίσει με την οικογένεια του από τον Καναδά ξεκινούσε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μπύρας.  Ο Καναδάς του έμαθε πολλά γύρω από το πως μπορείς με αγνά, ποιοτικά και φρέσκα υλικά να φτιάξεις μια μπύρα που θα μπορεί να κερδίσει ακόμα και σε διεθνείς διαγωνισμούς (SILVER winner of BTI World Beer Championships). Βρέθηκε με τον διάσημο ζυθοποιό David Wood από το Βανκούβερ και τον Barry Murray έναν ειδικό στην τεχνοζυθοποιία και η ιδέα του πήρε σάρκα και οστά.

Οι τρεις τους το 1998 ιδρύουν στον Ίναχο Αργολίδας την ζυθοποιία Ζέος και πρώτο προϊόν είναι η βαρελίσια Ζέος Pilsner απαστερίωτη. Σε αυτήν επιλέχθηκε το εξαιρετικά ποιοτικό Γερμανικό κριθάρι Bamberg από το οποίο προέρχεται και η βύνη σιταριού που χρησιμοποιείται σε όλες τις ετικέτες της ζυθοποιίας Ζέος. Τη διαφορά επίσης στην γέυση της μπύρας κάνει και ο συνδυασμός του λυκίσκου με το γλυκό αρτεσιανό νερό. Μπορεί η μη παστερίωση της να δημιούργησε προβλήματα στην ευρεία διανομή της, αλλά η απήχηση που είχε στο κοινό ήταν μεγάλη. Η ζήτηση της αυξανόταν διαρκώς με αποτέλεσμα το 2002 με τη βοήθεια του νεαρού Λουκά Παπαχαράλαμπου ο οποιός είχε σπουδάσει BrewMaster, η ζυθοποιία Ζέος άρχισε να τροφοδοτεί με εμφιαλωμένες Pilsner όλη την Ελλάδα. Zeos_Pilsner

Από το 2011 η ζυθοποιία κατάφερε να εισχωρήσει και σε ξένες αγορές με περιορισμένες ποσότητες  όπως του Καναδά και τις ΗΠΑ. Το τελευταίο διάστημα, έπειτα και από την επιτυχημένη εξαγωγή των προϊόντων της η ζυθοποιία Ζέος αναζητά τις επόμενες εγκαταστάσεις της όπου θα μπορεί να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της ζήτησης της.

Στη φαρέτρα της έχουν ενταχθεί η Μακεδονική Black Mak τύπου Schwarzbier Weiss και η Blue Mak βασισμένη σε μια αυθεντική Μακεδονική συνταγή. Και οι τέσσερις ετικέτες της εταιρείας διατηρούν εθνικά χρώματα και σύμβολα τονίζοντας τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά οτι η ταυτότητα της Ζέος είναι καθαρά Ελληνική.

Ίδρυση 1998
Μπύρες Pilsner & Pilsner Απαστερίωτη 5%Blue Mak Lager 5%

Black Mak Weiss 5%

Ζυθοποιία Ζυθοποιία Ζέος Άργους
Ιστότοπος Ζυθοποιία Ζέος Website