Κερκυραϊκή Ζυθοποιία

Κερκυραϊκή ΖυθοποιίαΗ Κερκυραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε το 2006 από τον Σπύρο και το γιο του Θανάση Καλούδη. Όραμα τους ήταν να δημιουργήσουν ένα καταναλωτικό αγαθό με τοπικό χαρακτήρα που θα απευθύνεται στους εκπαιδευμένους με παιδεία μπύρας, επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους του νησιου της Κέρκυρας. Το 2009 βγήκαν δυναμικά με τα πρώτα προϊόντα τους στην αγορά.

Η επένδυση έφθασε το ένα εκατ. ευρώ (τα 160.000 ευρώ από επιδότηση και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό), η δε λειτουργία της ξεκίνησε μέσα στην κρίση (το 2009) με παραγωγή 80.000 φιαλών, εβδομήντα χιλιάδες ευρώ τζίρο και τρεις εργαζόμενους.

Το 2012 η παραγωγή φθάνει τις 500.000 φιάλες (στο μισό εκατομμύριο ο τζίρος), ενώ πραγματοποίησε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής. Σημειώνει ο Σπ. Καλούδης πως έπρεπε να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση προβλέποντας πως η παραγωγή και οι πωλήσεις είναι αυξημένες κατά 30%. «Οσο παράγουμε τόσο πουλάμε. Η ζήτηση είναι πάντα μεγαλύτερη από την προσφορά γιατί δεν είμαστε μεγάλη βιομηχανία» δίνοντας το στίγμα της τάσης.

Corfu BeerΗ πιο σημαντική διάκριση για τη ζυθοποιία ήρθε το 2013 όπου στο δημοφιλές φεστιβάλ μπίρας International Real Ale Festival 2013 που διοργάνωσε η μεγαλύτερη αλυσίδα pub της Βρετανίας, Wetherspoon, δεν είχε καν ανακοινώσει επίσημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, αλλά οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον Σπ. Καλούδη ότι η Corfu Beer ήταν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις.
Ίδρυση 2006
Μπύρα Ionian Epos 7,5%Real Ale Bitter 5%Real Ale Special 5%

Ioanian Pilsner 4,5%

Ζυθοποιία Κερκυραϊκή Ζυθοποιία
Ιστότοπος Κερκυραϊκή Ζυθοποιία Website