Πειραϊκή Ζυθοποιία

Πειραϊκή Ζυθοποιία καπάκιΌλα ξεκίνησαν όταν ο φαρμακοποιός Αλέξανδρος Κουμάντος δοκίμασε για πρώτη φορά μπύρα μικροζυθοποιίας στο Ντόρμουντ της Γερμανίας. Λάτρης της καλής και γευστικής μπύρας, δημιούργησε το 2005 ένα μικρό ζυθοποιείο με έδρα τη Δραπετσώνα, στον Πειραιά και άρχισε να παράγει βιολογική και φρέσκια μπύρα με την παραδοσιακή μέθοδο και τα πιο σύγχρονα μέσα.

Η Πειραϊκή Μικροζυθοποιία έκανε την ανατροπή. Πήγε αντίθετα στην εμπορικότητα και στις εύκολες λύσεις και δημιούργησε μπύρες για αυτούς που ψάχνουν τον ξεχωριστό συνδυασμό γεύσης και ποιότητας.Η Πειραϊκή μικροζυθοποιία ξεκίνησε τις εργασίες της στην πολυτραγουδισμένη γειτονιά της Δραπετσώνας δίπλα στο λιμάνι του Πειραιά.Η πρώτη ζυθοποίηση έγινε το καλοκαίρι του 2005,σε ιδιόκτητο χώρο 120 τμ.

Το 2010 αποφασίστηκε η μεταφορά του ζυθοποιείου σε μεγαλύτερο χώρο με σχέδιο την ανάπτυξη της παραγωγικής δυνατότητας ταυτόχρονα σε δύο άξονες, την Ποιότητα και την Ποσότητα του παραγόμενου προϊόντος. Επιλέχθηκε η περιοχή της Στερεάς Ελλάδας (ΒΙΠΕ Λαμίας)με δεδομένο την ποιότητα του νερού, την ύπαρξη οργανωμένης βιομηχανικής περιοχής,και την γεωγραφική βέλτιστη θέση πάνω στον κεντρικό άξονα της χώρας.

Οι εγκαταστάσεις λοιπόν σήμερα της Πειραϊκής μικροζυθοποιίας καλύπτουν στεγασμένη επιφάνεια περίπου 1.000τμ σε ιδιόκτητη έκταση 5.000 τμ.

Σήμερα η Πειραϊκή σας προσφέρει τρεις γευστικές ποικιλίες μπύρας -προσαρμοσμένες στην ελληνική γευστική ταυτότητα- για να απολαύσετε: pale ale, pils, lager.
Ίδρυση 2005
Μπύρες Πειραϊκή Premium Lager 5%, Πειραϊκή Pilsner Βιολογική 5%
Πειραϊκή Black Beer 5,3%, Πειραϊκή Pale Ale 5%,
Ζυθοποιία Πειραϊκή Ζυθοποιία