Pils Hellas

pils hellas 3-900x900Η Löwenbräu, μια Γερμανική ζυθοποιία από το Μόναχο η οποία ιδρύθηκε τον 14o αιώνα κατάφερε στα τέλη του 19ου  να βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή παραγωγής μπύρας και να είναι η ζυθοποιία με τις πιο γνωστές μπύρες σε όλο τον κόσμο. Το 1988 η γερμανική εταιρεία ιδρύει την θυγατρική της, Löwenbräu Hellas ηοποία θα αναλάμβανε την διανομή και την διαχείριση της ομώνυμης μπύρας. Γρήγορα όμως φάνηκαν δυσκολίες στο όλο εγχείρημα με αποτέλεσμα το 1989 και αφού κατασκευάστηκε το νέο εργοστάσιο στην Αταλάντη, η εταιρεία να έχει ανάγκη επαναλειτουργίας, ανασχηματισμού και ενός νέου ξεκινήματος.assets_LARGE_t_942_43519525_type12128

Κάπου εκεί γεννιέται η ιδέα μιας ελληνικής ζυθοποιίας η οποία θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ανασυγκρότηση της μονάδας και θα αλλάξει άρδην στρατηγική. Το όνομα αυτής ΕΖΑ δηλαδή Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Η εταιρεία πραγματοποιεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο την προβολή ετικετών και την αύξηση παραγωγής με ζητούμενο το οικονομικό αποτέλεσμα για την βιωσιμότητα της. Έπειτα από πολύμηνη αναζήτηση μιας νέας συνταγής βασισμένη στον Ελληνικό τρόπο ζωής και τη μεσογειακή διατροφή οι ζυθοποιοί της ΕΖΑ συστήνουν το 1996 στο κοινό την Pils Hellas.

Μια μπύρα με έντονα χαρακτηριστικά, βασισμένη στα αυστηρά πρότυπα ζυθοποίησης και με γνώμονα τα αγνά φυσικά συστατικά χωρίς προσθήκες χημικών ή αλλων επιβλαβών ουσιών. Ανήκει στην κατηγορία Pilsner και για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκαν βύνη από ελληνικό κριθάρι, αρωματική ποικιλία λυκίσκου και άριστης ποιότητας κρυστάλλινο νερό Παρνασσού το οποίο αναβλύζει από πηγή Αταλάντης. Οι ειδικοί, ολοκλήρωσαν τη συνταγή της Pils Hellas προσθέτοντας διαδικασία ζύμωσης μακράς διάρκειας 21 ημερών δίνοντας της πλουσιότερο αφρό και εντονότερη γεύση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το 2011 η εταιρεία στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της, άλλαξε την ονομασία και το λογότυπο της. Έτσι ονομάστηκε εζα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία και τα χρώματα που επιλέχθηκαν ήταν το μπλε που υποδηλώνει την ελληνικότητα της εταιρείας και το πράσινο που συμβολίζει την οικολογική και ποιοτική μεταστροφή. Η ζυθοποιία μετά την επιτυχημένη Pils Hellas έχει εντάξει στο δυναμικό της και άλλες γνωστές ετικέτες όπως την Berlin to 2010, την BLUE Island την ελληνική καλοκαιρινή μπύρα το 2012 και την premium Pilsner Έζα ζ το 2013.

Παρόλα αυτά, η Pils Hellas δεν παύει να είναι η πρώτη ελληνική και άκρως επιτυχημένη συνταγή της ζυθοποιίας από την Αταλάντη με 20ετή πλέον παρουσία και πολλούς θαυμαστές.




 

Ίδρυση1996
ΜπύραPils Hellas 4,5%
ΖυθοποιίαΕλληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
ΙστότοποςΕλληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Website