Κέικ σοκολάτας με Guinness

Άλλη μια συνταγή έρχεται να προσθεθεί στη συλλογή μας και για πρώτη φορά παρουσιάζουμε μια συνταγή γλυκού! Φτιάξτε ένα απολαυστικό κέικ σοκολάτας με μπύρα Guinness. Mε αυτή τη συνταγή κλείνουμε και έναν πλήρη κύκλο γεύματος αφού σε προηγούμενα post σας έχουμε παρουσιάσει και πως να φτιάχνεται ψωμί με μπύρα, ένα τουλάχιστον κυρίως πιάτο (κοτόπουλο ή μπριζόλα) και το γεύμα πλέον κλείνει με το κέικ σοκολάτας. Αν σου αρέσει η μπύρα Guinness, θα το λατρέψεις αυτό το υπέροχο γλυκό! Αν δεν σου αρέσει η Guinness, πάλι θα το λατρέψεις!

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι πολύ πιο απλή απ’ ότι φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα υλικά και τη διαδικασία αναλυτικά όπως το διαβάσαμε στο beeper.gr!




ΥΛΙΚΑ:

  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 400 ml μπύρα Guinness

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το κακάο και τη μαγιά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε στη συνέχεια τις σκόνες μας (αλεύρι, κακάο, μαγιά) σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  5. Ρίχνουμε στο τέλος και τη μπύρα Guinness κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψάκι τύπου τσέρκι, διαμέτρου 22-24 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Μόλις το κέικ μας ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την επικάλυψή μας:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε με το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μία πυκνή κι αφράτη κρέμα.
  2. Αφού κρυώσει το κέικ, το αφαιρούμε από το τσέρκι, ρίχνουμε από επάνω την κρέμα και την απλώνουμε με ένα μαχαίρι, ακανόνιστα, ώστε να μοιάζει σαν τον αφρό της μπύρας Guinness.

Το κέικ σοκολάτας σας είναι πλέον έτοιμο. Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply