Ale

Μπύρα AleH ale είναι η μπύρα που παρασκευάζεται με μια διαδικασία ζύμωσης σε υψηλή θερμοκρασία, βύνης κριθαριού και ένα ειδικό είδος μαγιάς μπύρας. Η μαγιά, που ζυμώνει τα πάντα πολύ γρήγορα, θα δώσει στην ale φρουτώδης, γλυκιά γεύση. Ο λυκίσκος προστίθεται για να δώσει στο ποτό μια ελαφρώς πικρή διάσταση, ενώ χρησιμεύει ως συντηρητικό μέσο. Η ale τείνει να είναι θολή, και πολλοί την προτιμάνε σε θερμοκρασία δωματίου, αν και στις μέρες μας σερβίρεται κυρίως κρύα. Η Pale ale είναι η ale που γίνεται με βύνη που είχε ξηρανθεί με οπτάνθρακα, ένα καύσιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα. Ωστόσο σήμερα είναι η μπύρα που έχει πιο πικρή γεύση λόγω της προσθήκης των περισσότερων λυκίσκων. Η Brown Ale είναι μια ήπια, με γεύση καρυδιού μπύρα που έχει σκούρο καφέ χρώμα και παρασκευάζεται με ένα ελάχιστο ποσό του λυκίσκου, παράγοντας ένα γλυκό αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω τις διαφορετικές εκδοχές της μπύρας ale καθώς και τις διαφορές της με την lager. Ιστορικά Η μπύρα ale έχει συχνά γνωστή για την πικρή της γεύση από το κριθάρι που έχει υποστεί ζύμωση σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ορισμένες χρήσεις κυρίως στη Βρετανία, ωστόσο, ο όρος χρησιμοποιείται μόνο σε ενώσεις (όπως “pale ale“), ένας όρος που υιοθετήθηκε για τη διαφοροποίηση των προϊόντων αυτών από τη βιομηχανία ζυθοποιίας στη δεκαετία του 1960. H ale τυπικά έχει περισσότερους πικρούς παράγοντες (συνήθως λυκίσκο) για να εξισορροπήσει τη γλυκύτητα της βύνης και να δράσει ως συντηρητικό. Aρχικά η πικράδα προερχόταν από ένα μίγμα βοτάνων (ενίοτε μπαχαρικά), το οποίο έβραζε στο γλεύκος πριν από τη ζύμωση. Αργότερα, ο λυκίσκος αντικατέστησε το μείγμα μπαχαρικών.




Η ale, μαζί με το ψωμί, ήταν μια σημαντική πηγή διατροφής στον μεσαιωνικό κόσμο, η οποία ήταν ιδιαίτερα θρεπτική, περιείχε ακριβώς το αλκοόλ που χρειαζότανε για να δράσει ως συντηρητικό, και με την προϋπόθεση ενυδάτωσης χωρίς μεθυστικές επιδράσεις. Αυτές οι λεγόμενες και μικρές μπύρες είχαν καθημερινή κατανάλωση σχεδόν από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών στον μεσαιωνικό κόσμο. Επίσης, η μπύρα μπορεί κάποιες φορές να ήταν πιο ασφαλής λύση και από το νερό, δεδομένης της αποστείρωσης κατά το βράσιμο. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι άνθρωποι γνώριζαν το γεγονός αυτό, ούτε ότι επέλεξαν να προτιμήσουν τη μπύρα για το λόγο αυτό. Είδη Ale: