Οδηγίες Brewferm

Μια από τις καλύτερες και πιο διαδεδομένες εταιρείας παρασκευής σπιτικής μπύρας είναι η Brewferm. Η βέλγικη εταιρεία έχει beer kits για όλα τα γούστα ενώ οι οδηγίες που δίνει με κάθε kit είναι αρκετά απλές. Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες Brewferm εδώ, ωστόσο ο Μπυράκιας έκανε και τη μετάφραση για εσάς έτσι να ακολουθείτε τις οδηγίες στα ελληνικά.

Οδηγίες για τη χρήση Brewferm Beerkits
Η χρήση των Brewferm beerkits είναι πολύ απλή. Η προετοιμάσια είναι κατα βάση ίδια για όλα τα είδη. Η ποσότητα ζάχαρης και νερού όμως εξαρτάται από το είδος της μπύρας που θέλετε να φτιάξετε. Αυτές οι ποσότητες αναγράφονται στον πίνακα ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ παρακάτω.

Μέθοδος

  1. Βγάλτε το φακελάκι με τη μαγιά και τοποθετήστε το τσίγγινο κουτί με το εκχύλισμα για περίπου 10 λεπτά σε ζεστό νερό.
  2. Αδειάστε το περιεχόμενο του μέσα σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο δοχείο στο οποίο θα γίνει και η ζύμωση.
  3. Βάλτε 1 λίτρο ζεστού νερού στο κουτάκι και κατόπιν προσθέστε το στο δοχείο.
  4. Προσθέσθε 2 ακόμα λίτρα ζεστό νερό μαζί με τη ζάχαρη (ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ 1) για να τη διαλύσετε καλά.
  5. Τέλος, προσθέστε καθαρό κρύο νερό (ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ 1) και αφήστε το μίγμα να κρυώσει στους περίπου 20ο βαθμούς Κελσίου.
  6. Διαλύστε τη μαγιά σε ένα μισό-γεμάτο ποτήρι νερού (περίπου 150ml) στους περίπου 25 βαθμούς.
  7. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και ανακατέψτε την με το υπόλοιπο μείγμα.

Ζύμωση

  1. Κλείστε καλά τον κάδο ζύμωσης και χρησιμοποιήστε κατα προτίμηση μια αεροπαγίδα.
  2. Αφήστε τον σε ένα ζεστό μέρος(25 βαθμούς) για περιπου δέκα μέρες.
  3. Η ζύμωση έχει ολοκληρωθεί όταν οι φουσκάλες έχουν σταματήσει και το επίπεδο της αεροπαγίδας είναι σταθερό. Χρησιμοποιώντας ένα πυκνόμετρο μπορείτε να είστε ακόμα πιο ακριβής. Η πρώτη ζύμωση θα έχει ολοκληρωθεί όταν η μέτρηση σας θα καταγράψει 1.010 (δείτε τον πίνακα παρακάτω για εξαιρέσεις).
  4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα άλλο καθαρό δοχείο χωρίς να ανακατέψετε το κατακάθι και διαλύστε την ποσότητα ΖΑΧΑΡΗΣ 2 μέσα στη μπύρα.
  5. Βάλτε το νέο σας μίγμα στα μπουκάλια και κλείστε τα καλά.
  6. Τοποθετήστε τα σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 5 μέρες κατα τις οποίες θα γίνει η δεύτερη ζύμωση και κρατάσει περίπου μια βδομάδα.
  7. Αφήστε την μπύρα σε ένα πιο κρύο μέρος για 6-8 βδομάδες σε μια πιο κρύα περιοχή (10 βαθμούς).
  8. Βάλτε την υπέροχη BREWFERM μπύρα σας σε ένα ποτήρι χωρίς να ανακατέψετε και απολαύστε την.

Tips

  • Οι μπύρες της Brewferm είναι δυνατές και αρωματικές. Συνήθως χρειάζονται παραπάνω από 6-8 βδομάδες για να ωριμάσουν. Αυτό να το έχετε στο μυαλό σας. Η υπομονή σας θα ανταμειφθεί με μιας πολύς καλής ποιότητας μπύρα.
  • Κατα προτίμηση να χρησιμοποιείται βρασμένο και δροσερό νερό. Αυτό οφελεί και τη γεύση και το σώμα της μπύρας.
  • Αν θέλετε πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραμελομένη ζάχαρη αντί για απλή άσπρη. Σε αυτή την περίπτωση βάλτε 5% περισσότερη ποσότητα.
  • Όλα τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι αποστειρωμένα. Να χρησιμοποιείτε τα αντίστοιχα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά.
  • Οι περισσότερες μπύρες της Brewferm μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό. Όσο πιο δυνατή είναι η μπύρα τόσο περισσότερο καιρό μπορεί να διατηρηθεί.




ΕίδοςΤελικό ΣύνολοΖάχαρη 1Νερό 1ΠυκνότηταΖάχαρη 2
Pils12 λ.8 λ.1.010100 γρ.
Pils20 λ.1000 γρ.16 λ.1.010165 γρ.
Gallia12 λ.500 γρ.8 λ.1.010100 γρ.
Abdijbier9 λ.500 γρ.5 λ.1.01090 γρ.
Christmas7 λ.3 λ.1.020
Ambiorix15 λ.1075 γρ.10 λ.1.010120 γρ.
Kriek12 λ.500 γρ.8 λ.1.010100 γρ.
Diabolo9 λ.500 γρ.5 λ.1.01090 γρ.
Gold12 λ.500 γρ.8 λ.1.010100 γρ.
Oud Bruin12 λ.830 γρ.8 λ.1.010100 γρ.
Tarwebier15 λ.750 γρ.11 λ.1.010150 γρ.
Grand Cru9 λ.500 γρ.5 λ.1.01090 γρ.
Triple9 λ.500 γρ.5 λ.1.01090 γρ.
Framboos12 λ.500 γρ.8 λ.1.010100 γρ.





Alcatraz Porter

<span id="result_box" lang="el"><span class="hps"><strong>Λεπτομέρειες</strong> </span>:</span><span id="result_box" lang="el"> Η  συ

Polka Dot Pilsner

<span id="result_box" lang="el"><span class="hps">Οι μπύρες</span> τύπου <a title="Lager" href="http://beerakias.gr/lager/">Lager</a> <sp

Leave a Reply