Οι καλύτερες μπύρες του κόσμου

Είναι ίσως η μοναδική ξανθιά, που συνοδεύει τις εξόδους των ανδρών και με την οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι γυναίκες. Ο λόγος για την «παγωμένη-αγαπημένη» του καλοκαιριού: τη μπύρα. Αφήνοντας όμως στην άκρη τους στερεοτυπικούς προλόγους, η μπύρα ανήκει στη λίστα με τα πιο αγαπημένα ποτά του καλοκαιριού (και όχι μόνο) τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες, είτε στην ξανθιά, είτε στην κόκκινη ή και τη μαύρη εκδοχή της.

Με αφορμή λοιπόν, τη Διεθνή Ημέρα Μπύρας (η πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου), που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες του κόσμου, ας γνωρίσουμε παρακάτω ποιες είναι οι καλύτερες μπύρες του κόσμου. Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα Business Insider.

Η αξιολόγηση γίνεται με άριστα το 5 και εξετάζονται χαρακτηριστικά όπως το άρωμα, η εμφάνιση και η γεύση, σύμφωνα με ένα σύστημα που ανέπτυξαν δύο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Adam Traditional Ale

Adam Traditional Ale

Η μπύρα Adam Traditional Ale της ζυθοποιίας Hair of the Dog παρασκευάζεται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον και έχει αξιολογηθεί με 4,277 με άριστα το 5.Ακολουθεί μια «ιστορική συνταγή» που προέρχεται από το Ντόρτμουντ της Γερμανίας και φτιάχτηκε προς τιμήν του Adam Kerchival, από τον οποίο πήρε και το όνομά της.

Bourbon County Stout

Bourbon County Stout
Με 4,283 βαθμούς –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- η συγκεκριμένη μπύρα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει χάρη στη διετή ωρίμανσή της σε βαρέλια μπέρμπον 18 ετών, τους σοκολατένιους τόνους της και φυσικά την ποσότητα αλκοόλ που περιέχει (13%). Παρασκευάζεται στο Σικάγο, στη ζυθοποιία Goose Island brewery.

Temptation

Temptation
Η Sour Ale της ζυθοποιίας Russian River Brewing Co. αξιολογήθηκε με 4,284 βαθμούς. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο Russian River Santa Rosa στην Καλιφόρνια. Είναι ξανθιά και ωριμάζει για 9-15 μήνες μέσα σε βαρέλια Chardonnay, στα οποία οφείλεται το ιδιαίτερο άρωμα και η γεύση της.

Pliny the Elder

Pliny the Elder
Η ίδια ζυθοποιία (βλ. Νο.8) παρασκευάζει και τη μπύρα Pliny the Elder, η οποία βαθμολογήθηκε με 4,289 στα 5, χάρη σε ένα μείγμα από εσπεριδοειδή, πεύκα και φρέσκο λυκίσκο, που την έχουν μετατρέψει σε θρύλο σε όλη τη χώρα για την ισορροπημένη γεύση και το ξηρό τελείωμα που προσφέρει.




KBS (Kentucky Breakfast Stout)

KBS (Kentucky Breakfast Stout)
Η Imperial Stout της ζυθοποιίας Founders Brewing Co. παρασκευάζεται στην περιοχή Grand Rapids του Μίσιγκαν. Έχει βαθμολογηθεί με 4.29 στα 5. Ζυμώνεται με καφέ και σοκολάτα, για να πάρει το σκούρο χρώμα και το πλούσιο άρωμά της και ωριμάζει μέσα σε παλιά δρύινα βαρέλια ουίσκι.

Three Floyds Brewing's Dreadnaught Imperial IPA

Three Floyds Brewing’s Dreadnaught Imperial IPA
Η μπύρα Three Floyds Brewing’s Dreadnaught φτιάχνεται στο Munster της Ιντιάνα. Έχει αποσπάσει 4,3 από τα πέντε αστέρια της κλίμακας RateBeer, χάρη στους τόνους μάνγκο και ροδάκινου που της χαρίζουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.

Expedition Stout

Expedition Stout
Η διακεκριμένη μπύρα της ζυθοποιίας Bell’s Brewery παρασκευάζεται στο Kalamazoo του Μίσιγκαν και έχει αποσπάσει 4,34 βαθμούς.

Speedway Stout

Speedway Stout
Παρασκευάζεται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια στη ζυθοποιία AleSmith Brewing Co. Έχει βαθμολογηθεί με 4,372 στα 5 αστέρια της κλίμακας Ratebeer. Περιέχει 12% αλκοόλ και ζυμώνεται με κόκκους καφέ.




Dark Lord

Dark Lord
Η Dark Lord Russian Stout της ζυθοποιίας Three Floyds Brewing ζυμώνεται με καφέ μελάσα και μέλι. Πωλείται μόνο το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου. Παρασκευάζονται μόνο 6.000 μπουκάλια και οι πελάτες πρέπει να αγοράσουν από καιρό πριν ειδικά κουπόνια.

Westvleteren's 12

Westvleteren’s 12
Η No. 1 μπύρα –σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης RateBeer- αξιολογήθηκε με 4,499 στα 5 αστέρια. Η Westvleteren 12 φτιάχνεται από μοναχούς στο Βέλγιο και πωλείται κάθε εβδομάδα μόνο στις πόρτες του μοναστηριού. Τα μοναδικά συστατικά της είναι μαγιά, λυκίσκος, βύνη, ζάχαρη, καραμέλα και νερό.

Πηγή: Offsite





2nd BeerBartender Awards

Μπύρα ή Kaiser;

Η μπύρα KAISER δίνει την απάντηση on air σε όσους αναζητούν την απόλυτη απόλαυση!Με έν

Επιστρέψει στην αγορά η μπύρα Μάμος

Η εκ νέου δημιουργία και επανακυκλοφορία της «Μπύρας Μάμος» στην αγορά, προκειμέν


10 μύθοι για τη μπύρα

Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά, που με τα χρόνια έχει χτίσει το δικό της μύ

Ήπια ανάκαμψη της κατανάλωσης το 2013

Ήπια ανάκαμψη κατά 2,8% σημείωσε το 2013 η εγχώρια κατανάλωση μπίρας και διαμορφώθηκε

Αλήθειες και μύθοι για την πρώτη ελληνική μπύρα

Τον µύθο γύρω από την πρώτη ζυθοποιία στην Ελλάδα ξεδιαλύνει η τεκµηριωµένη έρευν


Χοιρινή σπάλα με μπύρα

Μελομακάρονα με μπύρα

Επιμένουμε Χριστουγεννιάτικα και σας παρουσιάζουμε πως να φτιάξετε κι εσείς αφρά

Kwak


Λουκάνικα με κυδώνια

Ενόψει των Χριστουγεννιάτικων οικογενειακών τραπεζιών σας παρουσιάζουμε μια εξα

Leave a Reply