Μαγιά (Yeast)

H μαγιά, ή αλλιώς οι ζυμομύκητες, είναι μικροοργανισκοί που κατατάσσονται στους μύκητες. Η μαγιά που είναι κατάλληλη για την παρασκευή μπύρας μπορεί να χωριστεί σε δυο κατηγορίες. Πρόκειται για τη μαγιά που κατα τη διάρκεια της ζύμωσης δημιουργεί αφρό στην κορυφή του γλεύκους. Αυτό το είδος μαγιάς είναι κυρίως κατάλληλο για μπύρες ale. Από την άλλη για τις lager είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται η μαγιά που ξεκινάει τη ζύμωση από χαμηλά. Οι συγκεκριμένες χρειάζονται αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες για να έχουν τη σωστή επίδοση.

Η μαγιά ζυμώνεται γρήγορα μετατρέποντας την φυσική ζάχαρη (μαλτόζη) με οποιαδήποτε πρόσθετα σάκχαρα των νοικοκυριών (σακχαρόζη) για την παραγωγή αλκοόλ και διοξειδίου του άνθρακα.