AG24 Oktoberfest/Märzen

Το 2012, ο Dennis Decker κέρδισε το Βραβείο Κοινού στον διαγωνισμό Boneyard Brew Off, ένα διαγωνισμό που οργανώθηκε από τον homebrew σύλλογο Boneyard Union and Zymurgical Zealots (BUZZ) για την AG24 Oktoberfest/Märzen μπίρα του.
Αυτή η συνταγή και η πλήρης ιστορία πίσω από τη νίκη του Decker είχαν επισημανθεί στο τεύχος του περιοδικού Zymurgy magazine τον Μάιο του 2012. Η συνταγή του Decker αν και απλή στην διαδικασία της, κέρδισε τις εντυπώσεις  όσον αφορά στη γευσή και στη ποιότητα της. Ανήκει στην κατηγορία
Oktoberfest/Märzen και αξίζει να δοκιμάσετε να την φτιάξετε στο σπίτι σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

Συστατικά για παραγωγή ~40L (10 gallons)

  •  Βύνες :      5,44 kg Μονάχου
                          5 kg Γερμανική Pilsner
    227 g Καραμέλας Μονάχου
    113 g Αρωματική δική σας προτίμησης
    113 g Μπισκότου
  • Λυκίσκοι42 g  λυκίσκο οικογένειας Tettnanger, 4,5% a.a (60 λεπτά)
    35 g  λυκίσκο Hallertauer Mittelfruh  4,4% a.a (60 λεπτά)
    jfLARGE
  • Μαγιά : Wyeast 2206 Bavarian Lager
  • Πρόσθετα :   1 κ.τ. γ Χλωριούχο ασβέστιο (σε πολτό)
    1 κ.τ.γ γαλακτικό οξύ (σε πολτό)
    1 κ.τ.γ Irish Moss (10 λεπτά)

Λεπτομέρειες :

Αρχική Βαρύτητα: 1.059
Τελική Βαρύτητα: 1.015
ABV: 5,74%
IBU: 20.3
*SRM: 10.4
Χρόνος Βρασμού: 60 ° C
Αποδοτικότητα: 70%

Οδηγίες :

Για καλύτερα αποτελέσματα η συνταγή μας προτρέπει να κάνουμε σταδιακή ζύμωση. Δηλαδή, διατηρούμε τη θερμοκρασία πρώτα στους 50 ° C για 25 min και μετά στους 67 ° C για 90 min. H μαγιά προστίθετε όταν φτάσουμε  στους 17  ° C και την κρατάμε σε αυτή τη θερμοκρασία για 1 ημέρα. Στη συνέχεια την ρίχνουμε στους 10 ° C  και τη διατηρούμε για 20 ημέρες. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση, η θερμοκρασία αυξάνεται στους 18 ° C για ένα υπόλοιπο δύο ημερών και στη συνέχεια την ρίχνουμε σε θερμοκρασίες  lagering για ένα μήνα ή περισσότερο.

Για αυτούς που θέλουν κάτι παραπάνω σε γεύση και σώμα, μπορούν να αντικαταστήσουν τη βύνη Μονάχου με 3,6 kg υγρό εκχύλισμα βύνης Μονάχου και ομοίως  22,5 kg για τη βύνη Γερμανικής Pilsner. Μουλιάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα βύνης στους 70° C για 30 mins έπειτα τη σουρώνουμε, προσθέτουμε όλο το υγρό εκχύλισμα βύνης  ανακατατεύοντας καλά, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως αναφέρεται παραπάνω.

 

* Πρότυπη μέθοδος αναφοράς. Ένα σύστημα που επινοήθηκε για τα χρώματα της μπύρας. 0-4 πολύ ελαφριά, 4-7 χρυσό, 7-11 πορτοκαλί, 11-14 κόκκινο , 18-25 καφέ, > 25 μαύρο

**Ανθρακικό 2,4 ° CO2

 

 

 

 

 





Alcatraz Porter

<span id="result_box" lang="el"><span class="hps"><strong>Λεπτομέρειες</strong> </span>:</span><span id="result_box" lang="el"> Η  συ

Οδηγίες Brewferm

IBU (International Bittering Units)

Έκθεση “Ζυθογνωσία 2014”

Η πρώτη έκθεση Ζυθογνωσία 2014 είναι πλέον γεγονός και θα λάβει μέρος σε λίγες μέρες

Αποθήκευση και διατήρηση της μπύρας

Leave a Reply