Alcatraz Porter

Λεπτομέρειες :
Η  συγκεκριμένη συνταγή ανήκει στην κατηγορία Robust Porter. Έχει μια διακριτική γεύση βύνης και  άρωμα καβουρδίσματος. Προαιρετικά, μπορεί επίσης να παρουσιάσει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά  κοκκοειδή ή ζαχαρωτά όπως καραμέλα, σοκολάτα, ή καφέ. Αυτός είναι κι ο βασικότερος λόγος που το χρώμα αυτής της μπύρας είναι από σκούρο καφέ έως μαύρο (SRM 22-35!!) αναλόγως και το είδος βύνης που θα επιλέξετε.Συνήθως η γεύση της βύνης είναι έντονη αλλά η συνολική γεύση είναι από ξηρή έως μεσαίως γλυκιά, ανάλογα με τη σύνθεση των δημητριακών και το επίπεδο του λυκίσκου. Μέτρια έως υψηλή η πικρία του λυκίσκου η οποία “σπάει” αρκετά το άρωμα του καβουρδίσματος . Η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα είναι κανονική ενώ σε αλκοόλ μπορεί να κυμανθεί από 4.08 – 6.05%. Τέλος όσον αφορά το νερό που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει μέτρια έως υψηλή σκληρότητα ανθρακικού.

Συστατικά για 19L:

 

  •      2.41 kg βύνη κριθαριούSea-Dog-Hazelnut-Porter
  •     113,5 gr βύνη wheat
  •     227 gr βύνη τύπου Munich
  •     255,2 gr μείγμα σοκολάτας/crystal 
  •     113,5 gr  Black Patent
  •     1/4 φλιτζάνι μελάσα
  •     45,3 gr Λυκίσκο Cascade (5.8AAU)  -Πικρός-
  •     14,2 gr  Λυκίσκο Mt. Hood (3.8AAU) -Πικρός-
  •     11,5 gr   Cascade (στο τέλος για την επίτευξη δυνατότερου αρώματος)
  •     Wyeast English Ale


Συμπληρωματικές οδηγίες :
Η πρωτοβάθμια ζύμωση σε αυτή τη συνταγή διαρκεί 10 ημέρες.

Λεπτομέρειες :

Αρχικό Βάρος: 1.054
Τελικό Βάρος: 1.010
ABV: 5,76 %

IBU : 25-50

SRM : 22-35

Διαδικασία :

Προσθέστε το μείγμα με τα δημητριακά θρυμματισμένα σε 7L  νερού στους 55 ° C και περιμένετε 30 λεπτά. Αυξήστε τη θερμοκρασία στους 62° C (προσθέτοντας 2,5 L βραστό νερό). Περιμένετε 75 λεπτά. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε 75° C και αφήστε το για 5 λεπτά. Τώρα, αφού τελείωσε το στάδιο mashing  ξεκινά η λεγόμενη διαδικασία sparging στους 75° C. Το αφήνουμε να βράσει, προσθέτουμε τη μελάσα και τους λυκίσκους Cascade και Mt. Hood βράζοντας το για μία ώρα. Προσθέτουμε τον τελευταίο λυκίσκο που αφήσαμε για το άρωμα. Βράζουμε 5 λεπτά και το βρέχουμε στο νεροχύτη. Προσθέστε τώρα την μαγιά όταν το μείγμα έχει φτάσει στους  25 ° C και περίμενετε 10 ημέρες να ολοκληρωθεί η ζύμωση.

Η συνταγή αυτή ανήκει στον ζυθόφιλο Bryan Gros.





Χοιρινή σπάλα με μπύρα

Μελομακάρονα με μπύρα

Επιμένουμε Χριστουγεννιάτικα και σας παρουσιάζουμε πως να φτιάξετε κι εσείς αφρά


Χοιρινό με μέλι και μπύρα στη γάστρα

Αν και έχουμε αρκετό καιρό να νας προτείνουμε κάποια συνταγή, αυτό δεν σημαίνει ότ

Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια

Άλλο ένα φαγητό που δοκιμάσαμε πρόσφατα έρχεται να προσθεθεί στις συνταγές μας κι

Κοτόπουλο με μπύρα


Ψωμί με μπύρα σε 5 λεπτά

Υπάρχουν πολλές συνταγές για να φτιάξετε κάποιο φαγητό χρησιμοποιώντας την αγαπη

Λεμονάτες Μπριζόλες με Πατάτες και Μπύρα

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά όλων των Μπυρόβιων είναι η χοιρινή μπριζόλα. Αρχικ

Leave a Reply