All-Grain Stout

Κατηγορία Μπύρας : Dry Stout (13A)
Τύπος συνταγής : Αll-grain
Ποσότητα: 19 lt

 

Συστατικά :

 

  •      1,36 kg Klagesmilk_stout2
  •      1,36 kg pale malt (σκούρα)
  •      0,91 kg  pale malt (ελαφριά)
  •      0,91 kg  Vienna malt
  •      0,91 kg νιφάδες κριθαριού
  •      0.45 kg  βύνη κριθαριού (untyped)
  •      226.80 g ψημένου κριθαριού
  •      226.80 g black patent
  •      226.80 g σοκολάτα
  •      24 g λυκίσκο Buillion
  •      30 g λυκίσκο Cascade
  •      4 g λυκίσκο Hallertauer
  •      Wyeast German ale

Λεπτομέρειες :

Αρχικό Βάρος: 1.068
Τελικό Βάρος: 1.012
ABV: 5,4 %

IBU :
30-45
SRM : 25-40

Διαδικασία :

Η νιφάδες κριθαριού δεν έχουν φλοιό, έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το αλέσετε όσο πιο λεπτά μπορείτε. Ξεκινάμε με ζύμωση στους  130 ° C. Αφήστε το να “δέσει” περίπου 20 λεπτά. Έπειτα ζυμώνουμε στους 150° C για 115 λεπτά. Για το sparging, βράζουμε το μείγμα για 2 ώρες  προσθέτοντας τους  λυκίσκους ως εξής: 14 g bullion και 16 g cascade (πολύ φρέσκο) για 1:45. 10 g bullion και 14 g  cascade για 1:05. 4 γραμμάρια Hallertauer . Κρυώστε το μείγμα με ένα chiller. Σουρώνουμε το ζυθογλεύκος περνώντας το μέσα από τον λυκίσκο.

Μια All-Grain Stout συνταγή του Brian Bliss.




Leave a Reply