Bailey’s Honey Porter

Ο Μπυράκιας είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει μία ιδιαίτερη all grain συνταγή. Για αυτούς που είναι έτοιμοι να προσθέσουν ένα επίπεδο δυσκολίας στην παραγωγή σπιτικής τους μπύρας ή για τους ρομαντικούς θαυμαστές της κατηγορίας Porter, παρουσιάζουμε την συνταγή Bailey’s Honey Porter. Σε αυτή θα χρειαστεί ίσως να ψάξετε  περισσότερο για τις πρώτες ύλες στο διαδίκτυο και να δείξετε κατά πόσο έχετε κατανοήσει την όλη διαδικασία από τις προηγούμενες σας εμπειρίες. Εμείς από τη θέση μας μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει πλήρως.

Λεπτομέρειες :

Η Bailey’s Honey είναι μία μπύρα της κατηγορίας Robust Porter η οποία περιλαμβάνει μέλι και ψήγματα καφέ, σοκολάτας και γλυκόριζας. Το σώμα της είναι παχύ, έχει χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα (βλ. SRM), είναι μακράς διαρκείας, παρέχει πλούσια αίσθηση στο στόμα και το ABV της θυμίζει κριθαρένιου κρασιού!

 

Συστατικά για ~9L (8.8L) :

  • 236.5 ml Μέλι
  • 14.8 ml Γλυκόριζα
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

 

Συμπληρωματικές οδηγίες :

Πρωτοβάθμια Ζύμωση : 2 εβδομάδες
Δευτεροβάθμια Ζύμωση : 3 εβδομάδες σε φιάλες

Λεπτομέρειες :

Αρχικό Βάρος: 1.068
Τελικό Βάρος: 1.01
ABV:
7,59%
IBU : —

SRM : 35+




Διαδικασία :

Ζεσταίνουμε 5.68 L για 30 λεπτά στους 56 ° C και προσθέτουμε 2.2 L βραστό νερό για να αυξήσουμε τη θερμοκρασία στους 68.3 ° C για 45 λεπτά. Έπειτα αυξάνουμε στους 70 ° C για 20 λεπτά και τελειώνοντας στους 75° C για 5 λεπτά, για τη διαδικασία διήθησης (sparging) με 3.30 L στους 76.6 ° C.

Βράζουμε για 15 λεπτά, προσθέτουμε τον λυκίσκο Cluster Pellet 7.2  για 57 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι, Cascade και γλυκόριζα για 3 λεπτά. Κρατήστε 2.20 L βραστό νερό 70 ° C στην άκρη για να προσθέσετε μετά τη βράση όπως απαιτείται.

Ψύξτε στους 20° C και αερίστε για 2 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη μαγιά σε 32.2 ° C νερό μέχρι να αφυδατωθεί και την ρίχνουμε στους 20° C. Ξεκινάει η ζύμωση για 2 εβδομάδες στους 21 ° C . Τέλος, απολυμαίνουμε περίπου 20 μπουκάλια, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και γεμίζουμε τα μπουκάλια αποθηκεύοντας τα για 3 εβδομάδες στους 15.5 με 20° C.

Η συγκεκριμένη συνταγή παραχωρήθηκε από τον John H και δημοσιεύτηκε πρώτα στο blinddogbrewery.blogspot.gr.

 

 

Leave a Reply