Polka Dot Pilsner

Οι μπύρες τύπου Lager είναι ελαφρώς  προχωρημένο επίπεδο επειδή απαιτούν κατάλληλη και συγκεκριμένη θερμοκρασία ζύμωσης και τη χρήση ενός βοηθητικού δοχείου ζύμωσης. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας με μια Lager, η Polka Dot Pilsner είναι μία εξαιρετική επιλογή για να ξεκινήσετε, που αποτελείται από ένα μόνο είδος βύνης και ένα είδος λυκίσκου. Αυτός άλλωστε ήταν κι ο στόχος μας. Μια συνταγή που θα μπορεί να ακολουθηθεί εύκολα από φίλους με μικρότερη πείρα στις all grain συνταγές με υλικά που είναι  εύκολο να βρεθούν στην αγορά.

Η ζύμωσης στη Lager απαιτεί αρχικά το γλεύκος να “ζυμωθεί” περίπου στους 10 ° CΜετά την αρχική ζύμωση, το ζυθογλεύκος χρειάζεται να μεταφερθεί σε ένα δευτερεύον δοχείο στους 1,7 ° – 4.4 ° και να καταλήξει  στους 15,6 ° – 18,3 ° C αργά για να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το στάδιο που ονομάζουμε lagering  (αποθήκευση).

Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε τις θερμοκρασίες σε τόσο χαμηλά επίπεδα, μια μαγιά ale όπως η Altbier μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο σε συνταγή Lager, ενώ επιτρέπει στους homebrewers να τη ζυμώσουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνοται οι ale.

Συστατικά για παραγωγή ~19L (5 gallons)

 

  •      2,5 kg   ξηρό εκχύλισμα Βύνης ην καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να προμηθευτείτε)Pilsener_post
  •     71 g   Saaz Λυκίσκο3% οξέος άλφα (60 λεπτά)
  •     71 g   Saaz Λυκίσκο3% οξέος άλφα (15 λεπτά)
  •      28 g   Saaz Λυκίσκο, 3% οξέος άλφα (0 λεπτά/ τέλος  βρασμού)
  •      Τσέχικη Μαγιά τύπου Lager


Λεπτομέρειες :

Αρχικό βάρος: 1.048
Τελική Βαρύτητα: ~ 1.010
ABV: 4.1 – 4.8 %
IBU: ~ 43
SRM: 3
Χρόνος Βρασμού: 60 λεπτά
Αποδοτικότητα: N / A

Οδηγίες :

Συγκεκριμένες οδηγίες βήμα προς βήμα  δεν παρέχονται σε αυτή τη συνταγή, όμως μπορείτε να ξεκινήσετε βασισμένοι στις ήδη γενικές σας γνώσεις κι αν έχετε οποιαδήποτε απορία να ψάξετε σε έγκυρες ιστοσελίδες,βιβλία ή ακόμα και να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα σε εμάς . Αυτό παρέχει τη δυνατότητα να μυηθείτε καλύτερα στον τρόπο παραγωγής σπιτικής μπύρας με μια βατή συνταγή και μεγαλύτερη γνώση και εμπειρία. Είναι σημαντικό στα πρώτα μας βήματα να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα που θα συναντούμε συχνά σε διαφορών ειδών συνταγές και έτσι να περνάμε σε επόμενο επίπεδο με συνταγές με μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας.

Σε γενικές γραμμές, ανακατέψτε το μισό του εκχυλίσματος βύνης σε 7-8 lt νερό και στη συνέχεια αφήστε το να βράσει. Όταν ξεκινήσει η βράση, προσθέστε τον λυκίσκο των 60 λεπτών. Όταν απομείνουν 15 λεπτά στο τέλος, προσθέστε τον δεύτερο λυκίσκο 15 λεπτών.

Μετά από 60 λεπτά βρασμού, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε τον τρίτο λυκίσκου  και το υπόλοιπο εκχύλισμα. Αφήστε το να ηρεμήσει για ένα λεπτό ώστε να αποστειρωθεί το εκχύλισμα προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση.

Ψύξτε το γλεύκος κάτω από τους 27 ° C  προτού το προσθέσετε στο κρύο νερό όσο πιο σύντομα μπορείτε. Τη μαγιά προσθέστε την μόνο  όταν η θερμοκρασία του γλεύκους είναι κάτω από 26 ° C.

Ξεκινήστε τη ζύμωση σε πρώτο επίπεδο στους 10 ° C όσο γίνεται περισσότερο (~ 3 μήνες).

Μετά την αρχική ζύμωση, αποθηκεύστε το ζυθογλεύκος σε  1.6 – 4.4 ° C (για 6-8 εβδομάδες).

Η συνταγή Polka Dot Pilsner ανήκει στον Randy Mosher και σας δίνει την δυνατότητα  να την απολαύσετε σε μπουκάλι ή βαρέλι μπύρας.

 


Alcatraz Porter

<span id="result_box" lang="el"><span class="hps"><strong>Λεπτομέρειες</strong> </span>:</span><span id="result_box" lang="el"> Η  συ

Οδηγίες Brewferm

Leave a Reply