Έκθεση “Ζυθογνωσία 2014”

Η πρώτη έκθεση Ζυθογνωσία 2014 είναι πλέον γεγονός και θα λάβει μέρος σε λίγες μέρες στην Αίγλη Ζαπείου. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου “η Ζυθογνωσία συγκεντρώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ίδιο χώρο τις μικροζυθοποιίες της χώρας καθώς και μερικές από τις πιο εκλεκτές και δημοφιλείς μπίρες εισαγωγής. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά σας όλες αυτές τις συναρπαστικές γεύσεις και να αποδομήσουμε τον μύθο που θέλει η κατανάλωση της μπίρας να γίνεται μόνο το καλοκαίρι.

Ζυθογνωσία 2014

Ζυθογνωσία 2014

Η μικροζυθοποιία, που τα τελευταία χρόνια εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα καταπληκτικό φαινόμενο που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της μπίρας. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δεκάδων, ίσως και εκατοντάδων, ελληνικών ζύθων γιατί είναι μέρος αναπόσπαστο της φιλοσοφίας της μικροζυθοποιίας να δημιουργεί συνέχεια νέα προϊόντα.

Ταυτόχρονα, οι παλιές και εδραιωμένες μπίρες, μπίρες ιστορικές και αγαπημένες συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να μας παρασύρουν στο μαγικό τους κόσμο. Για τον λόγο αυτό, η Ζυθογνωσία δεν είναι εκθέση μόνο για μικροζυθοποιίες αλλά για όλες τις καλές μπίρες, τις μπίρες εκείνες που μας ταξιδεύουν γευστικά και που έχουν πολλά να πουν.”

Μάθετε περισσότερα όσο αναφορά την εκδήλωση στο επίσημο site της διοργάνωσης και για όλα τα τελευταία νέα μείνετε συντονισμένοι στο Μπυράκια! Εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς;
Εκδηλώσεις
Πώς να γίνω μικροζυθοποιός: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετέχουν: Αλέξανδρος Κουρής (Μικροζυθοποιία Νissos), Παύλος Κοτσίδης (Volkan), Στέφανος Μπαρμπερόπουλος (Ζυθοποιός, GR-Inox), Σοφοκλής Παναγιώτου (Μικροζυθοποιία Septem), Γιάννης Παρασκευόπουλος (Μικροζυθοποιία Crazy Donkey). Συντονίζει η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου.
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 12:30 – 13:30, Αίγλη Ζαππείου. Δωρέαν.

Ζυθολογία: Η Ιωάννα Ανδριοπούλου μας ξεναγεί στον κόσμο της μπίρας μέσα από μία πανοραμική ζυθογνωστική παρουσίαση, που θα περιλαμβάνει τη γευστική δοκιμή τεσσάρων εμβληματικών προϊόντων.
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 14:00 – 14:45, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 5€.

Φτιάχνω τη δική μου μπύρα: Τα μυστικά του «homebrewing» αποκαλύπτονται από τον Πολ Εμμανουηλίδη του Beer & Deli. Μάθετε ό,τι χρειάζεται για να κάνετε τη δική σας μπίρα και αποκτήστε ένα νέο χόμπι που θα μοιραστείτε με εκατομμύρια μπιρόφιλους ανά την υφήλιο. Θα φτιάξετε μπίρα επιτόπου και θα την παραλάβετε εμφιαλωμένη για να την πιείτε με τους φίλους σας σε 12 μήνες!
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 15:30 – 16:30, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 10€.
Γευσιγνωσία μπύρας: Η δημοσιογράφος μπίρας Ιωάννα Ανδριοπούλου (www.fnl-guide.com) σας προσκαλεί να δοκιμάσετε μαζί της μερικές από τις πιο αγαπημένες της μπίρες. Θα δοκιμαστούν και θα σχολιαστούν 8 σπουδαίες μπίρες που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 17:30 – 18:15, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 5€.

Αρμονία στη γεύση: Ο γευσιγνώστης Πολ Εμμανουηλίδης ξεναγεί 30 τυχερούς σε μία μοναδική γευστική περιπλάνηση όπου πέντε εμβληματικά προϊόντα θα παντρευτούν αρμονικά με ισάριθμες μπίρες. Θα δοκιμάσετε Αυγοτάραχο Τρικαλινού, Προσούτο Στρεμμένου, Σοκολάτα Valrhona, Τυρί Gorgonzola και Πέστροφα με 5 μπίρες-έκπληξη. Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο αυτό για να ανακαλύψετε ποιές είναι οι μπίρες που θα σας ταξιδέψουν στον παράδεισο της γεύσης!
Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, 19:00 – 20:00, Αίγλη Ζαππείου. Συμμετοχή στα έξοδα: 10€.


Porter vs Stout και Γευσιγνωσία

Η Genius In Gastronomy και το Beer Sommelier Course παρουσιάζουν ένα back to back set γευσιγνωσίας και beer and fo

Corfu Beer Festival 2014

Σε λίγες μέρες ανοίγει τις πύλες του το Corfu Beer Festival για μια ακόμα χρονιά. Πιο συγκεκ


Oktoberfest: Οδηγός για αρχάριους

Γιγάντιες κανάτες με μπύρα, λουκάνικα και ορδές τουριστών και Γερμανών ντυμένοι μ

Στο Oktoberfest η Μόναχο 1860

Έσπασε το ρεκόρ κουβαλήματος μπύρας


Athens Beer Festival 2014

Για άλλη μια χρονιά και πιο συγκεκριμένα την 14 συνεχόμενη χρονιά, το<strong> Athens Beer Festi

Χανιά Rock Festival

Φεστιβάλ Μπύρας, Βερολίνο

Από την 1η έως την 3η μέρα Αυγούστου, το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Μπύρας πραγματοποιείτα


Tο πρώτο Heraklion Beer Festival

Leave a Reply