Αυξήσεις μισθών από τη Μύθος

Η εταιρεία Μύθος πρότεινε νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους της με στόχο της να μοιράσει κάποια από τα κέρδη της εταιρείες το 2014 στους ίδιους της τους υπαλλήλους. Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην Financial Press προβλέπονται αυξήσεις μισθών από τη Μύθος καθώς και επίσης 150 κιβώτια μπύρας. Αναλυτικά το άρθρο:

Καμία μείωση μισθών για το 2014, αυξήσεις 3% για όσους παίρνουν μισθό μέχρι 1.200 ευρώ και την εξέταση νέων αυξήσεων σε όλους από το 2015…. αλλά και 150 κιβώτια μπύρας προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι με την διοίκηση της Μύθος Ζυθοποιϊας.

Ειδικότερα η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη την 1 Σεπτεμβρίου και έχει διάρκεια μέχρι τέλος του έτους προβλέπει ότι οι μέχρι σήμερα καταβαλλόμενοι μικτοί μισθοί του απασχολούμενου προσωπικού θα παραμείνουν σταθεροί. Πέρα από τις αυξήσεις μισθών από τη Μύθος προβλέπονται και οι παρακάτω διατάξεις:
Καταργείται παλαιότερη διάταξη (του 1992) σχετικά με την λειτουργία καντίνας και την επιδότηση των εργαζομένων με επίδομα καντίνας. Οπως διευκρινίζεται, η καντίνα θα συνεχίζει να λειτουργεί για τις ανάγκες του προσωπικού της αλλά δεν θα επιδοτεί πλέον τους εργσαζομένους με το σχετικό επίδομα.
– Η εταιρία πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη 3 εργαζομένων με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Οι σχετικές προκηρύξεις προγραμματίζεται να λάβουν χώρα κατά τα διαστήματα από 15-31 Δεκεμβρίου 2014 (2 θέσεις) και 15-31 Μαρτίου (1 θέση)
-Οσοι εγαζόμενοι δεν έλαβαν μπόνους μέσα στο 2014 θα τους χορηγηθεί μπόνους ύψους 500 ευρώ (μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου), ως αναγνώριση της συμβολής τους στην επίτευξη των οικονομικών στόχων της εταιρίας για το 2013. Το ποσό αυτό θα χορηγηθεί με τη μορφή διατακτικών ημερήσιας σίτισης ή με παραπλήσιο τρόπο.
– Σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρίας θα τους δοθεί το Δεκέμβριο δωροεπιταγή ίση με το γινόμενο των μηνών απασχόλησης τους στην εταιρία προς 5 ευρώ ανά μήνα.
– Σε όσους εργαζόμενους ο μισθός δεν υπερβαίνει το συνολικό των 1.200 ευρώ θα χορηγηθεί αύξηση στον συμφωνημένο μηνιαίο μισθό τους όση με ποσοστό 3% από 1/1/2014 και 3% από 1/6/2014 (αναδρομικά)
-Για το 2014 και μέχρι το τέλος του έτους η εταιρία θα χορηγεί τους εργαζόμενους με 150 κιβώτια μπύρας για την υποστήριξη των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων (π.χ ετἠσιος χορός κλπ).
-Η εταιρία έχει την πρόθεση να συζητήσει με το Σωματείο για την χορήγηση αυξήσεων επί των βασικών αποδοχών των μελών του που απασχολούνται με σύμβαση εργασίας αορρίστους χρόνου για το 2015. Το ύψος των αυξήσεων θα πρέπει να συναρτάται με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας καά το 2014.


Ξεκινά εξαγωγές Heineken σε Κίνα και Ιταλία

<p style="text-align: justify;"><strong>Στην εξαγωγή μπύρας Heineken στις δυναμικές διεθνείς αγορές της

Ήπια ανάκαμψη της κατανάλωσης το 2013

Ήπια ανάκαμψη κατά 2,8% σημείωσε το 2013 η εγχώρια κατανάλωση μπίρας και διαμορφώθηκε

Συγχωνεύονται Ολυμπιακή Ζυθοποιία και Carlsberg

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιί

Η οικονομία της μπύρας

Το αγαπημένο μας ποτό, η μπύρα, είναι νούμερο ένα στη λίστα με τη μεγαλύτερη κατανά

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις της ελληνικής μπύρας


Πόση μπύρα πίνει η κάθε χώρα;

Μπορεί να λέμε ότι η κατανάλωση μπύρας έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ε

Διψήφιο ποσοστό για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Leave a Reply