Ξεκινά εξαγωγές Heineken σε Κίνα και Ιταλία

Στην εξαγωγή μπύρας Heineken στις δυναμικές διεθνείς αγορές της Ιταλίας και της Κίνας προχωρά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πετυχαίνοντας σημαντική συμφωνία για την παραγωγή 160.000 εκατολίτρων στη μονάδα που διατηρεί η εταιρία στην Πάτρα. Οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει με επιτυχία από το λιμάνι του Πειραιά για την Κίνα και της Πάτρας για την Ιταλία, ενώ η συνολική επένδυση που απαιτήθηκε στη γραμμή παραγωγής ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε χθες από την εταιρεία σε ειδική εκδήλωση, πρόκειται για επιτυχία που δημιουργεί οφέλη τόσο για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όσο και για την Ελλάδα. Ενδυναμώνει την απασχόληση στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων της χώρας με την Κίνα και την Ιταλία. Παράλληλα, η εταιρεία ενισχύει σημαντικά τον όγκο των εξαγωγών της,  αξιοποιεί τις παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στη χώρα, αξιοποιεί ελληνικό κριθάρι και εγχώριες πρώτες ύλες, αποκτά παρουσία σε αγορές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του ομίλου της Heineken στην Ελλάδα.

Για το 2015, ο όγκος εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας τα 400.000 εκατόλιτρα. Στόχος της εταιρείας είναι οι εξαγωγές προς τις δύο αυτές χώρες τη φετινή χρονιά να αντιπροσωπεύσουν το ήμισυ και πλέον των συνολικών εξαγωγών της, οι οποίες εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 20,5 εκατ. ευρώ φέτος από 9,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.
Η ανοδική αυτή πορεία οφείλεται στο δυναμικό και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο εξαγωγών της εταιρείας, που αποτελούν μάρκες μπύρας όπως οι Heineken, Amstel, ΑΛΦΑ, Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού, όπως η Fayrouz. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το 2008, σχεδόν από την αρχή της κρίσης δηλαδή, η αξία των εξαγωγών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας έχει ανέλθει στα 122 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, δήλωσε σχετικά:«Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να φέρουμε στην Ελλάδα την παραγωγή Heineken για την Κίνα και την Ιταλία. Η επιτυχία μας οφείλεται στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας, στις υψηλές παραγωγικές μας δυνατότητες, στις αναμφισβήτητες ικανότητες των ανθρώπων μας και στην κορυφαία ποιότητα των προϊόντων μας σε ανταγωνιστικό κόστος. Αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ανάπτυξή μας στο μέλλον, δημιουργεί αξία για την εθνική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες που μας φιλοξενούν και ενδυναμώνει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια ακόμα πιο δυναμικά».

Η δέσμευση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην εξωστρέφεια είναι διαχρονική. Ξεκινώντας από το 1970 όταν και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγές, μέχρι και σήμερα, πάνω από 40 χρόνια μετά, καταναλωτές και στις πέντε ηπείρους απολαμβάνουν τα προϊόντα της εταιρείας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας στη χώρα.

Avatar

Ήπια ανάκαμψη της κατανάλωσης το 2013

Ήπια ανάκαμψη κατά 2,8% σημείωσε το 2013 η εγχώρια κατανάλωση μπίρας και διαμορφώθηκε

Συγχωνεύονται Ολυμπιακή Ζυθοποιία και Carlsberg

Η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την Ολυμπιακή Ζυθοποιί


Αυξήσεις μισθών από τη Μύθος

Η οικονομία της μπύρας

Το αγαπημένο μας ποτό, η μπύρα, είναι νούμερο ένα στη λίστα με τη μεγαλύτερη κατανά

Ανεβαίνουν οι πωλήσεις της ελληνικής μπύρας


Πόση μπύρα πίνει η κάθε χώρα;

Μπορεί να λέμε ότι η κατανάλωση μπύρας έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια στην Ε

Διψήφιο ποσοστό για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Leave a Reply