Τα Tάγματα της Σιωπής: Rochefort

Το Trappist Abbey of Rochefort ή αλλιώς Abbey of Notre-Dame de Saint-Rémy ανήκει στο Τάγμα των Αναμορφωμένων Σιστερσιανών Αυστηρής Παρακολούθησης (Order of the Reformed Cistercians of Strict Observance) και βρίσκεται στο Rochefort, μια μικρή πόλη 13.000 κατοίκων της επαρχίας Namur στη Βαλλονία του Βελγίου.

Το Μοναστήρι του Rochefort

Το µοναστήρι του Saint Remy υπάρχει εδώ και επτά αιώνες. Ιδρύθηκε το 1230  ως Saint Remy Secours Notre-Dame από γυναίκες µοναχές. Το Ζυθοποιείο φτιάχτηκε μέσα στο μοναστήρι από το 1595. Οι φιλοπόλεμες και επεκτατικές πολιτικές που επικρατούσαν εκείνα τα χρόνια σε όλη την Ευρώπη δεν άφησαν ανεπηρέαστο το μοναστήρι που από τον 17ο αιώνα και μετά έζησε μια μεγάλη ταλαιπωρία. Αποκορύφωμα αυτής αποτελεί το 1797, όταν μετά τη Γαλλική Επανάσταση το μοναστήρι κλείνει και πωλείται στον Lucien-Joseph Poncelet ο οποίος το κατεδαφίζει το 1805.
Στις 11 Οκτωβρίου του 1887 ο πατέρας Anselmus Judong  προερχόμενος από το Τραππιστικό μοναστήρι του Achel αγοράζει το μοναστήρι που περνάει επίσημα στα χέρια των τραππιστών μοναχών του Achel (21 Δεκεμβρίου 1887) οι οποίοι θα συνεχίσουν την ιστορία του Notre-Dame de Saint-Rémy, αφού θα αναστυλώσουν ξανά το μοναστήρι και θα φτιάξουν νέες εγκαταστάσεις.
Το 1930 το νέο μοναστήρι του Saint Remy θα είναι έτοιμο μαζί με ένα καινούριο ζυθοποιείο. Θα χρειαστεί όμως να φτάσουμε στα 1952, ώστε το μοναστήρι τελικά να είναι ικανό να παράγει αρκετή ποσότητα μπύρας προς πώληση.
Σήμερα στο Abbey Rochefort υπάρχουν περί τους 20 μοναχούς οι οποίοι παράγουν 3 ετικέτες τραππιστικής μπύρας : Trappistes Rochefort 6, 8 και 10 .

Οι μπύρες του Μοναστηρίου

Εξάλλου το μοναστήρι αποτελεί το ένα από τα 10 μοναστήρια στον κόσμο που έχουν το δικαίωμα να φέρουν το Τραππιστόσημο Αυθεντικού Προϊόντος για την παραγωγή μπύρας.

Οι ετικέτες του Abbaye Rochefort θεωρούνται στις μέρες μας από τις καλύτερες στον κόσμο με την Rochefort 10 να φιγουράρει μονίμως ανάμεσα στις κορυφαίες μπύρες παγκοσμίως κάθε χρόνο στις σφυγμομετρήσεις των απανταχού μπυρόφιλων.

Το λογότυπο του Rochefort
Avatar


Τα Tάγματα της Σιωπής: St. Joseph’s Abbey

Τα Tάγματα της Σιωπής: Stift Engelszell

Ο λόγος είναι για το μοναδικό trappist της Αυστρίας. Στην περιοχή Stift Engelszell από το 1293 έχ

Τα Tάγματα της Σιωπής: Westvleteren


Τα Tάγματα της Σιωπής: Orval

Ο θρύλος της Orval, αφορά μια όμορφη κόμισσα, την Matilda, από την Τοσκάνη που τριγύριζε σ

Τα Tάγματα της Σιωπής: Achel

Ανήκει στο ίδιο Τάγμα Σιστερσιανών Αυστηρής Παρακολούθησης (Order of the Reformed Cistercians of S


Τα Τάγματα της Σιωπής: Westmalle

Το πραγµατικό όνοµα του µοναστηριού Westmalle είναι "Abbey of Our Lady of the Sacred Heart". Υπάρχει από

Τα Τάγματα της Σιωπής: La Trappe

Επιστροφή στα Μοναστήρια φίλοι μου και σήμερα θα αναφερθούμε στους μοναχούς του 

Τα Τάγματα της Σιωπής: Chimay

Στο μοναστήρι Scourmont νότια των Βρυξελλών, οι μοναχοί από το 1862, παράγουν τις μπύρες C


Μοναστηριακές: Της ευσέβειας, του πάθους και του βάθους

Leave a Reply