10 λόγοι για να πίνετε μπύρα

Μπορεί κανείς να πει πολλά πράγματα για τη μπύρα με μόνο στόχο να μας αποτρέψει. Απ’ ότι φαίνεται όμως υπάρχουν τουλάχιστον 10 λόγοι για να πίνετε μπύρα.

Η μπύρα είναι απόδειξη του ότι ο Θεός μας αγαπάει και μας θέλει χαρούμενους” Μπέντζαμιν Φράνκλιν

  1. Μειώνει τις καρδιακές παθήσεις – Η βιταμίνη Β6, που βρέθηκε στην μπύρα, αποτρέπει την συσσώρευση της ομοκυστεΐνης, ένα αμινοξύ το οποίο έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις. Τα υψηλότερα επίπεδα της ομοκυστεΐνης στο σώμα μας μπορεί να μας κάνει πιο επιρρεπείς σε αγγειακές και καρδιακές παθήσεις.
  2. Στεφανιαία Νόσος (CAD)- Μελέτες έχουν δείξει ότι το 30-35% των ανδρών που πίνουν μπύρα με μέτρο είναι λιγότερο πιθανό να έχουν καρδιακή προσβολή. Η πολυφαινόλη, αντιοξειδωτικό, είναι εξίσου ωφέλιμο στην μπύρα, όπως είναι και στα κόκκινα κρασιά.
  3. drink_beerΜειώνει τον κίνδυνο της στεφανιαίας θρόμβωσης – Η στεφανιαία θρόμβωση συμβαίνει όταν το άνοιγμα της αρτηρίας γίνεται τόσο μικρό,που η ροή του αίματος εμποδίζεται. Η μπύρα λειτουργεί ως διαλυτικό του αίματος, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
  4. Μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης-Η μπύρα ενισχύει τα επίπεδα της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL), η καλή χοληστερόλη, μειώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης, το οποίο είναι καλό για τους μη διαβητικούς, επειδή μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης, ή σκλήρυνση των αρτηριών.
  5. Μειώνει τον κίνδυνο νεφρολιθίασης – Δεν είναι 100% σίγουρο γιατί συμβαίνει η πέτρα στα νεφρά. Η γενετική και η διατροφή έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο με τα άτομα που τις αναπτύσσουν. Πέτρες στα νεφρά μπορεί να μειωθεί σε μεσήλικες άντρες κατά 40%. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στο νερό, το αλκοόλ, ή το λυκίσκο.
  6. Αϋπνία – Μια κοινή διαταραχή που επηρεάζει 1 στους 10 ενήλικες. Ένας καλός ύπνος είναι ευεργετικός για την ενέργειας και τη διάθεση. Η γενική επίδραση της μπύρας έχει την τάση να προκαλεί υπνηλία.beer-mega-drinker
  7. Καρκίνος – Οι λυκίσκοι στη μπύρα περιέχουν xanthohumol, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.Συγκεντρώσεις xanthohumol ζουν εκ φύσεως σε μαύρη μπύρα και μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας στην προσπάθεια να σταματήσει τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του όγκου.
  8. Μειώνει την οστεοπόρωση – Ο λυκίσκος στην μπύρα περιέχει φυτο-οιστρογόνα, μια ένωση που θα βοηθήσει στην μείωση των εξάψεων και την καταπολέμηση της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η μπύρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο για τη θεραπεία με οιστρογόνα.
  9. Μειώνει τη χοληστερόλη – Μέτρια κατανάλωση μπύρας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την HDL χοληστερόλη και μειώνει τη χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνες (LDL), επίσης γνωστή ως «κακή χοληστερόλη» σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
  10. Υπέρταση – Μελέτες έχουν δείξει 14% μείωση του κινδύνου υψηλής πίεσης του αίματος από τις γυναίκες που καταναλώνουν δύο ή τρεις μπύρες την εβδομάδα. Η υπέρταση είναι μια ασθένεια κατά την οποία η αρτηριακή πίεση είναι χρονίως αυξανόμενη.

Το υγιεινό ποτό που προστατεύει από το διαβήτη…η μπύρα!

10 μύθοι για τη μπύρα

Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά, που με τα χρόνια έχει χτίσει το δικό της μύ

Μπύρα: ελιξίριο ομορφιάς!


Λουκάνικα με κυδώνια

Ενόψει των Χριστουγεννιάτικων οικογενειακών τραπεζιών σας παρουσιάζουμε μια εξα

Μπύρα χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό του σιταριού (80% του συνόλου των πρωτεϊν

Σαπούνι με μπύρα για λούσιμο

Έχουν βγει στην αγορά άπειρα προϊόντα με εκχυλίσματα μπύρας πράγμα που δείχνει το


Θερμίδες και αλκοολούχα ποτά

Η μπύρα, το κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά που τροφοδοτούν την επιδημία της παχυ

Η μπύρα δυναμώνει το σπέρμα

Η μπύρα ενισχύει την ανδρική γονιμότητα σε αντίθεση με τον καφέ και τη χορτοφαγία,

Οι 10 λόγοι που πρέπει να πίνουμε μπύρα. Με μέτρο…

Οι γιατροί λένε συχνά για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει ένα ποτήρι κρασί την


Μπύρα: Κουτάκι, Μπουκάλι ή Βαρέλι

Leave a Reply