Incognito – Kingsize Beer House

O Μπυράκιας βγήκε την Παρασκευή το βράδυ (31/10) και επισκέφθηκε ένα νέο στέκι για τους λάτρεις της μπύρας που εμφανίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια . Ο Μπυράκιας πήγε incognito και δοκίμασε τις μπύρες αλλά και τα πιάτα της μπυραρίας Kingsize Beer House και σας δίνει όλο το ρεπορτάζ.

Kingsize Beer House

Kingsize Beer House

Φιλοξενία

Ο χώρος είναι πολύ ωραίος και έχει διατηρήσει το στυλ των κλασσικών pubs και των beerhouse της Γερμανίας. Η διακόσμηση ενδιαφέρουσα με διαλεγμένες αφίσες και ένα σχέδιο σχετικά με την διαδικασία παραγωγής μπύρας να βρίσκεται σε περίοπτη θέση πάνω από τα τραπέζια. Την ζεστή ατμόσφαιρα “δένει” ένα μεγάλο ξύλινο ρολόι που διακοσμείται από μπουκάλια μπύρας. Το σέρβις ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα συνδυάζοντας την αναγκαία ενημέρωση για όλα τα πιάτα και ποτήρια μπύρας που ήταν διαθέσιμα και την διακριτικότητα που έχει ανάγκη ο πελάτης ώστε να επιλέξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Μπυρολόγιο

Αμέτρητες μπύρες υπάρχουν στον κατάλογο του Kingsize Beer House με πάνω από 75 ετικέτες μπύρας και είναι αδύνατον να τις δοκιμάσεις όλες αν δεν το επισκεφτείς αρκετές φορές. Ωστόσο οι περιγραφές σε συνδυασμό με τη βοήθεια του προσωπικού μπορούν να σε οδηγήσουν στην κατάλληλη μπύρα για τα εκάστοτε γούστα. Εμείς δοκιμάσαμε όσες άντεξε το στομάχι μας και όπως συμβαίνει στις καλές μπυραρίες, ήρθαν με τα δικά τους κατάλληλα ποτήρια και βέβαια στη σωστή θερμοκρασία.

Kingsize Beer House: Η διαδικασία παρασκευής της μπύρας

Η διαδικασία παρασκευής της μπύρας

Φαϊ

Και σε αυτό τον τομέα το Kingsize Beer House πρόσεξε την κάθε λεπτομέρεια καθώς τα πιάτα ήταν γευστικά και οι μερίδες αρκετά γενναιόδωρες. Ποικιλίες τυριών, αλλαντικών και κρεάτων θα σας καλύψουν πλήρως όσο κι αν πεινάτε. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο χαλαρό, λαχταριστά μεζεδοπιάτα θα σας κάνουν ιδανική παρέα όσο απολαμβάνετε τις μπύρες σας. Εμείς για την ιστορία, δοκιμάσαμε το υπέροχο κότσι (σε ποσότητα που καλύπτει σίγουρα τις ορέξεις δύο ατόμων), την μεγάλη ποικιλία κρεάτων για δύο άτομα καθώς και την εξαιρετική σαλάτα με προσούτο. Το πιάτο με τα chicken nuggets ήταν γεμιστά με δαμάσκηνο, οπότε οι απόψεις για αυτό διαφέρουν αν και σίγουρα δεν θα σας φανεί αδιάφορο.

Τιμές

Αν και αρκετές μπυραρίες χτυπάνε τις τιμές των πιάτων τους αφού για κάποιο ανεξήγητο λόγο θεωρούν το καλό φαϊ με διαλεγμένες ετικέτες μπύρας πολυτέλεια, το Kingsize Beer House διατηρεί τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα. Θα ήθελε ίσως να κάνει τη διαφορά με τις υπόλοιπες μπυραρίες μειώνοντας τες παρόλα αυτά δεν μας έκαναν αρνητική εντύπωση.

Αρνητικά

Στα αρνητικά, τα οποία όμως έχουν να κάνουν καθαρά με τα προσωπικά γούστα του Μπυράκια, τα πιάτα και το decor του τραπεζιού ήταν περισσότερο μοντέρνα απ’ ότι έπρεπε. Επίσης η μουσική που έπαιζε την Παρασκευή το βράδυ που επισκεφθήκαμε το μαγαζί δεν ήταν ταιριαστή με το χώρο της μπυραρίας. Δεδομένου του ύφους που έχουν επιλέξει το οποίο κινείται στα πλαίσια των κλασικών αγγλικών pubs, μια πιο rock μουσική θα βοηθούσε σε αυτού του είδους την ατμόσφαιρα. Παρ’ όλα αυτά το Kingsize Beer House φιλοξενεί και συγκροτήματα για live μουσική κάποιες ημέρες τα οποία δεν είχαμε την τύχη να ακούσουμε.Kingsize Beer House: Ο Εξωτερικός χώρος

Ο Εξωτερικός χώρος

Απολογισμός

Πολύ ευχάριστη η εμπειρία του Μπυράκια στο χώρο του Kingsize Beer House και σίγουρα θα επανέλθει για περισσότερες δοκιμές ετικετών και φαγητών, αυτή τη φορά στα μέσα της βδομάδας ώστε να δούμε πως λειτουργεί το μαγαζί και σε καταστάσεις με λιγότερο κόσμο.

Είναι κρίμα που τέτοιου είδους μαγαζιά δεν μπορούν (;) να ενταχθούν στην κατηγορία στέκι, κάτι που έχουμε την εντύπωση ότι θα ήθελε πολύς κόσμος ο οποίος έχει βαρεθεί πλέον να επιλέγει ανάμεσα στα κλασικά και τα cocktails bars.

Στα αρνητικά ο Μπυράκιας θα προσθέσει και την δυνατότητα reserve (από τις πιο άσχημες ελληνικές συνήθειες) που παρέχει το μαγαζί όπως και τα περισσότερα άλλωστε. Τιμή και δόξα σ’αυτούς που ακόμα σχεδιάζουν τα βράδια τους χωρίς να ψυχαναγκάζονται μια βδομάδα πριν.

 

Διεύθυνση : Σάρδεων 6, Αθήνα 143 41
Τηλέφωνο:21 0251 0977
Ανοιχτά:
Δευτέρα – Παρασκευή: 17:00 – 2:00
Σάββατο – Κυριακή: 21:00 – 2:00


Incognito – Silly Wizards

Ο Μπυράκιας βγήκε το βράδυ της Κυριακής 7/12 για την 2η incognito επίσκεψη του σε μια ακόμ

Οι 21 καλύτερες μπυραρίες του κόσμου

Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς μια καλή μπυραρία στην πόλη σας. Φανταστεί

Leave a Reply