Incognito – Silly Wizards

Ο Μπυράκιας βγήκε το βράδυ της Κυριακής 7/12 για την 2η incognito επίσκεψη του σε μια ακόμα μπυραρία, αυτή τη φορά στην Αγία Παρασκευή. Μετά από μια γεμάτη και πολύ ευχάριστη βραδιά στο παλιό (6 χρόνια είναι αυτά!) στέκι των βορείων προαστίων, σας δίνει όλο το ρεπορτάζ για τη φιλοξενία, τις ετικέτες μπύρας, το συνολικό μενού, αλλά και τη γενικότερη εντύπωση που αποκόμισε από το μαγαζί.

logoΦιλοξενία
Ο χώρος, ιδιαίτερα ο εσωτερικός, παραπέμπει πάρα πολύ στις Αγγλικές pub, με το ξύλο να έχει κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση του μαγαζιού. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι από χρωματιστά αντικείμενα που δίνουν την κατάλληλη ζεστασιά στο χώρο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πίνακας στον οποίο μπορεί κάποιος να παίξει βελάκια, όπως σε όλες τις αγγλικές μπυραρίες. Το σέρβις ήταν ικανοποιητικό δεδομένου του πολύ κόσμου που είχε λόγω karaoke night και από άποψη ταχύτητας και από άποψη γνώσεων ενώ πολύ θετικό στοιχείο το γεγονός ότι οι μπύρες σερβίρονται με τον σωστό τρόπο ανάλογα με το είδος και την ετικέτα.

Μπυρολόγιο
Στη συλλογή του μαγαζιού υπάρχουν αρκετές ελληνικές και ξένες ετικέτες για να επιλέξει κανείς, αλλά υστερεί σε ποικιλία κατηγορίας καθώς από όλα τα είδη έχουν επιλεχθεί συγκεκριμένες ετικέτες και στον κατάλογο του δεν υπάρχουν πιο ιδιαίτερες μπύρες. Schlekeria, Volkan, Septem, Franziskaner, Pilsner Urquell, Delirium Tremens, Blue Moon από μποτίλιες και Hoegaarden, Magnus Magister και Leffe είναι μερικές από τις αξιόπιστες επιλογές του καταλόγου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κλασσική draft της Guinness. Οι τιμές είναι λογικές και κυμαίνονται από 5 εως 10 € για τα μπουκάλια και από 5 με 6 € για τα βαρέλια.
IMG_2605Φαί
Το Silly Wizard έχει και κλασσικά πιάτα και πιο ιδιαίτερα, τα οποία ίσως να μην παραπέμπουν τόσο πολύ σε μπυραρία. Τα fish & chips και το burger είναι σε σωστές ποσότητες και αρκετά γευστικά αλλά τη διαφορά κάνει σίγουρα το μπιφτέκι με σως cheddar ή bacon που είναι εξαιρετικό. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο πιάτο Guinness Stew το οποίο είναι κομματάκια μοσχαρίσιου κρέατος που σιγοβράζουν σε 3 lt Guinness για 6 ολόκληρες ώρες μαζί με μυρωδικά και μπαχαρικά. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το δοκιμάσουμε όπως και την ποικιλία κρεάτων που πέρναγε συνεχώς από δίπλα μας αλλά επιφυλασσόμαστε.

Τιμές
Οι τιμές είναι παρόμοιες με τις περισσότερες μπυραρίες της Αθήνας. Αν θες κάτι καλό πρέπει να το πληρώσεις και ειδικά οι καλές ετικέτες είναι ένα αρκετά ακριβό χόμπι. Τα φαγητά σε νορμάλ επίπεδα (7-12 € ανάλογα τις ορέξεις και τις τσέπες) και αξίζουν το κόπο. Τέλος, πολύ θετικό στοιχείο είναι το Happy Hour που έχει το μαγαζί μεταξύ 7-9 δίνοντάς σου τη δυνατότητα να δοκιμάσεις ένα πιάτο με 6€ και τις draft με 3,5€.

Αρνητικά
Η έλλειψη ποικιλίας σε ετικέτες όπως αναφέραμε παραπάνω μας στοίχησε αφού τα standards του μαγαζιού είναι γενικώς αυστηρά. Θα θέλαμε να πιούμε μπύρες που δεν έχουμε συναντήσει ξανά και να μην φεύγαμε ποτέ από το μαγαζί.

Απολογισμός
Η Αγιά Παρασκευή έχει μία από τις πιο ιδιαίτερες και προσεγμένες μπυραρίες των βουπού και της αξίζει να καυχιέται γι’αυτό. Το Silly Wizards είναι φτιαγμένο με μεράκι και δεν είναι τυχαίο ότι το γνωρίζουν από άλλες περιοχές αρκετά μακρινές. Εξυπηρετηθήκαμε σωστά και διακριτικά, διασκεδάσαμε παραπάνω από όσο περιμέναμε και θα ξαναπάμε για την ποικιλία κρεάτων που μας κοίταζε προκλητικά στο στόμα.

Διεύθυνση:Πελοποννήσου 79, Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνο: 210 6543908
Website: www.sillywizards.gr
Facebook: www.facebook.com/sillywizards

Οι 21 καλύτερες μπυραρίες του κόσμου

Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να βρεί κανείς μια καλή μπυραρία στην πόλη σας. Φανταστεί

Incognito – Kingsize Beer House

O Μπυράκιας βγήκε την Παρασκευή το βράδυ (31/10) και επισκέφθηκε ένα νέο στέκι για του

Leave a Reply