Η μπύρα που έχει καλύτερη γεύση στα 10 χλμ ύψος

Επιτέλους, βρέθηκε μια αεροπορική εταιρεία που βοήθησε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μπύρα που θα βρίσκεται σε ιδανικές συνθήκες όταν είστε σε υψόμετρο γύρω στα 10 χλμ.

Η Cathay Pacific ισχυρίζεται ότι η Betsy Beer είναι το πρώτο αλκοολούχο που μπορεί να διατηρήσει τα αρώματα της σε υψόμετρο όπου άλλα ποτά χάσουν τα δικά τους.

Λένε ότι η μπύρα – το όνομά της προήλθε από το πρώτο αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας, μια Douglas DC-3 που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946 – είναι η πρώτη με τα συστατικά και το απαραίτητο ανθρακικό έτσι ώστε να μπορεί να αντισταθεί στην πίεση του θαλάμου.

Η Betsy Beer θα σερβίρεται στην πρώτη και στην Business Class  στις πτήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και του Heathrow, Gatwick και Manchester, από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου, 2017.

Χρησιμοποιήθηκαν συστατικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ – ασυνήθιστα για κάθε ale –  όπως τα φρούτα dragon eye, τα οποία είναι γνωστά για τις αρωματικές τους ιδιότητες και δίνουν στην μπύρα “πλούσια, και ιδιαίτερη υφή”.

Η χαμηλή υγρασία στις καμπίνες αεροπλάνου στεγνώνει τις ρινικές διόδους, και η πίεση του αέρα μείωνει τη γεύση μας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2010 που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Fraunhofer της Γερμανίας, αυτοί οι παράγοντες μειώνουν την ευαισθησία της γεύσης σε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα κατά περίπου 30 τοις εκατό.

Η Julian Lyden, γενική Διευθύντρια Marketing της Cathay Pacific, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι όταν πετούμε, η αίσθηση της γεύσης αλλάζει. Οι αεροπορικές εταιρείες το αντιμετωπίζουν αυτό για τα τρόφιμα με συγκεκριμένους τρόπους. Αλλά κανείς δεν έχει ποτέ προσπαθήσει να βελτιώσει τη γεύση της μπύρας σε μεγάλο υψόμετρο. Αυτό φάνηκε σαν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. ”

 Leave a Reply