Tactical Nuclear Penguin – H πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο

Η ομάδα της BrewDog έχουν ξεκινήσει το πιο τολμηρό και φιλόδοξο έργο μέχρι σήμερα, και έσπασαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ στη διαδικασία. Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009, η εταιρεία έκανε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μετά τη δημιουργία της ισχυρότερης μπύρας στον κόσμο. Υπολογίζοντας το αλκοόλ, η μέτρηση σταμάτησε στο μαγικό αριθμό 32%, κι έτσι η «Tactical Nuclear Penguin» ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ του 31% που κατείχε η γερμανική ετικέτα μπύρας Schorschbraer.

penguinblog_440Η μπύρα αυτή φτάνει στα όρια, και προσπαθεί να καινοτομήσει φτάνοντας τη μπύρα σε άλλα επίπεδα. Πρόκειται για μια επιτυχία που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν και βάζει τη Σκωτία σταθερά στο χάρτη της προοδευτικής βιοτεχνίας μπύρας.

“Αυτή η μπύρα είναι τολμηρή, δυνατή και ασυμβίβαστη. Είναι μια μπύρα με μια ψυχή και ένα σκοπό. Μια δήλωση προθέσεων. Μια σύγχρονη εξέγερση του προλεταριάτου των μικροζυθοποιιών μπύρας στον αγώνα μας για να γκρεμίσει την απρόσωπη αστική καταπίεση των εταιρικών, άψυχων ετικετών.”

Η όνομα της που παραπέμπει στην Ανταρκτική θέλει κυρίως να δείξει από την διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται να εκτεθεί σε ακραίες θερμοκρασίες κρύου. Αυτή η μπύρα άρχισε τη ζωή ως μια αυτοκρατορική stout 10% 18 μήνες πριν. Η μπύρα ορίμασε για 8 μήνες σε βαρέλι ουισκιού Isle of Arran και 8 μήνες σε βαρέλι Islay καθιστώντας την την πρώτη διπλής ορίμανσης μπύρας σε βαρέλι της εταιρείας. Μετά από αυτούς τους 16 μήνες, το τελικό στάδιό ήταν μια πρωτοποριακή προσέγγιση με την αποθήκευση της μπύρας στους -20 βαθμούς για τρεις εβδομάδες για να φτάσει στο 32%.

Για αυτή τη διαδικασία η μπύρα τοποθετήθηκε σε δοχεία και μεταφέρθηκε στην ψυκτική αποθήκη ενός τοπικού εργοστασίου παγωτού, όπου άντεξε για 21 ημέρες σε θερμοκρασίες πιγκουίνων. Ως γνωστών η αλκοόλη παγώνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία από το νερό. Καθώς η μπύρα κρύωνε ο ζυθοποιός της BrewDog, Steven Sutherland, μετάγγίζε τη μπύρα σε τακτά χρονικά διαστήματα, και στο δοχείο έμενε μόνο ο πάγος, δημιουργώντας μια ισχυρότερη συγκέντρωση του αλκοόλ για την επόμενη φάση της κατάψυξης. Η διαδικασία επαναλήφθηκε μέχρι να φθάσει 32%.

Tactical Nuclear PenguinΑπό τα 500 μπουκάλια 330ml που κυκλοφόρηκαν, τα 250 ήταν διαθέσιμα προς 35 λίρες και τα υπόλοιπα 250 πωλούνταν προς 250 λίρες – αφού οι αγοραστές αγόραζαν ταυτόχρονα και ένα μερίδιο της εταιρείας BrewDog. Στόχος της εκστρατείας ήταν η αύξηση του κεφαλαίου κατα 2,3 εκ. λίρες έτσι ώστε να οικοδομήσει ένα νέο φιλικό προς το περιβάλλον ζυθοποιείο στο Aberdeen. Οι μέτοχοι έχουν λόγο σε σημαντικές αποφάσεις της εταιρείας, λαμβάνουν ετήσια μερίσματα και θα επωφεληθούν επίσης από μια έκπτωση 20% σε μπύρες εφ’ όρου ζωής.

“H Tactical Nuclear Penguin έχει μια φοβερή φήμη στη Βρετανία. Μια μπύρα όπως αυτή θα πρέπει να καταναλώνετε σε λογικά πλαίσια. Ταιριάζει φανταστικά με λευκή βανίλια και σοκολάτα η οποία αναδεικνύει την πολυπλοκότητα της μπύρας και συμπληρώνει την ισχυρη, καπνιστή γεύση του κακάου.”

Μια προειδοποίηση στην ετικέτα αναφέρει: “Αυτή είναι μια εξαιρετικά ισχυρή μπίρα, θα πρέπει να καταναλώνετε σε μικρές μερίδες και με έναν αέρα αριστοκρατικής αδιαφορίας. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα απολαύσετε ένα εκλεκτό ουίσκι, ένα άλμπουμ του Frank Zappa ή μια επίσκεψη από ένα φιλικό αλλά ανήσυχοο φάντασμα.”

Πώς να Ανοίξετε μια Μπύρα Μόνο με Ένα Κομμάτι Χαρτί

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, το αγαπη

Οι 53 κανόνες της μπύρας

Η μπύρα είναι παντός καιρού αλλά με το καλοκαίρι να πλησιάζει νιώσαμε χρέος μας να

Μικρά νέα…με θέμα την μπύρα!

<h1 id="article-heading" style="text-align: justify;"><span style="color: #000000;">Ζωγραφίζει με μπίρα!</span></h1> <p style="text-


10 μύθοι για τη μπύρα

Η μπύρα είναι ένα από τα αγαπημένα ποτά, που με τα χρόνια έχει χτίσει το δικό της μύ

The Offline Glass

Πόσες φορές έχετε βγει με την παρέα σας και κάποιος απ' όλους αρχίζει να "παίζει" με


Τα 10 πιο αστεία ονόματα ετικετών

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έτσι κι εμείς, αν διαβάσουμε το όνομα ενός προϊόντο

Άντρας έγκυος από … μπύρες!

Ήθελε να απαθανατίσει τη γυναίκα του που είναι έγκυος στην πραγματικότητα αλλά εκ

Leave a Reply